Luisterbieb

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt.

Je luistert graag naar verhalen of wilt meer weten over een bepaald onderwerp. Maar je bent geen lezer of je hebt weinig tijd? Dan is een luisterboek dé optie!

De LuisterBieb-app

Altijd en overal genieten van luisterboeken

Hoe werkt het?
• Ga naar de App Store of Google Play en installeer de LuisterBieb-app van de Bibliotheek.
• Download de luisterboeken die je leuk vindt.
• Om te luisteren heb je géén internet nodig.
• Luister je in bed? Maar dan gebruik van de slaaptimer.

Hier vind je meer informatie over de LuisterBieb-app

Anders lezen

Naast luisterboeken hebben we ook andere mogelijkheden en tips om aangepast te lezen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van onze grootletterboeken.

Luisteren voor je lijst

Te laat begonnen met je literatuurlijst en nu in tijdnood?

Met de gratis LuisterBieb app kun je naast lezen ook eens een boek luisteren. Er is een speciale sectie 'Luisteren voor je lijst'. Hier kun je als scholier je boeken voor de literatuurlijst als luisterboek beluisteren, bijvoorbeeld in de bus of op de fiets op weg naar school, tijdens het sporten of in bed.

Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

Gebruik de LuisterBieb:

 • Op cd in onze bibliotheek Bekijk details

  In onze bibliotheek kun je diverse gesproken boeken vinden op cd. Dit boek kun je met een cd-speler altijd en overal beluisteren. Zo combineer je het lezen probleemloos met je dagelijkse bezigheden.

  Bekijk details van Op cd in onze bibliotheek

 • via de LuisterBieb app Bekijk details

  Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren,...

  Bekijk details van via de LuisterBieb app

 • of met Radioboeken Bekijk details

  Op radioboeken.eu kun je gratis radioboeken uitproberen. Verhalen die door Nederlandse en Vlaamse auteurs geschreven en ingesproken zijn. Je kunt ze ook downloaden. Veel plezier met luisteren!

  Bekijk details van of met Radioboeken

Langzamer luisteren met Daisy

Pas het tempo van je luisterboek aan door het af te spelen met een Daisy-rom of Daisylezer. Zo luister je precies zo snel als je wilt.

Met de gratis Daisylezer app kunnen gebruikers van een iPad, iPhone of Android-apparaat alle gesproken boeken en bladen van Stichting Aangepast Lezen beluisteren. Een daisy-rom en daisy-speler is hiermee niet meer nodig. Om te kunnen lezen, moeten de gekozen boeken of bladen eerst via de site www.aangepastlezen.nl op de boekenplank van de lezer worden gezet. Dan kan ook de boekenplank direct via de app worden bediend. Je gebruikt de app met uw gebruikersnaam en wachtwoord van Stichting Aangepast Lezen.

Je kunt ook zelf een daisy-speler aanschaffen. In een aantal gevallen wordt deze door je zorgverzekering vergoed. Informeer daarvoor bij je zorgverzekeraar. Er zijn ook Daisy spelers te leen in Bibliotheek Zwanenveld en Bibliotheek De Mariënburg zodat je het eerst eens kunt uitproberen.