Groepsbezoeken

Taalabonnement

Volg je een taalcursus bij bijvoorbeeld het ROC, STEP, Radboud in'to Languages, Vluchtelingenwerk of een andere taalaanbieder? Dan ben je samen met de andere cursisten welkom voor een groepsbezoek in de bibliotheek. Je hoort wat de bibliotheek voor jou kan betekenen op het gebied van taal. Ook krijg je een gratis Taalabonnement dat geldig is zolang je de taalcursus volgt. Je kunt een groepsbezoek aanvragen bij je taaldocent.

  • Groepsbezoek met rondleiding

    Tijdens een rondleiding door de bibliotheek hoor je hoe de bieb jou kan helpen met taal. Je krijgt uitleg over het gebruik van de bibliotheekpas. De bibliotheek heeft ook een Taalpunt met boeken in eenvoudige taal. Je hoort hoe je deze boeken kunt lenen en weer inleveren. Je kunt direct een boek lenen.

  • Groepsbezoek met boekentips

    Een bibliotheekmedewerker geeft vijf boekentips. Het gaat om boeken in eenvoudige taal. De medewerker leest uit elk boek een stukje voor. Je leert hoe je deze boeken kunt lenen en weer inleveren.

  • Groepsbezoek met boekbespreking

    Je leest van tevoren samen met je lesgroep en docent een boek uit het Taalpunt van de bibliotheek. Tijdens het groepsbezoek in de bibliotheek bespreek je het boek samen met een bibliotheekmedewerker. Je leest ook een stukje uit het boek. Je krijgt uitleg over leesgroepen in de bieb en hoe je hieraan mee kunt doen. Ook hoor je meer over het Taalpunt in de bibliotheek en hoe je zelf boeken kunt lenen.

Bij het groepsbezoek krijg je een gratis Taalabonnementvan de bibliotheek. Dit abonnement is geldig zolang je de taalcursus volgt. Je kunt een groepsbezoek aanvragen bij je taaldocent. Het aanbod kan per gemeente verschillen.


Interesse?

Bel of mail voor meer informatie naar de contactpersoon in jouw gemeente:

Nijmegen

Bart van Helvoort

024 - 327 49 50

bvhelvoort@obgz.nl

Elst

Gabriƫlle Kissels

024 - 327 49 39

gkissels@obgz.nl

Beuningen

Gemma Cornelissen

06 - 86 80 03 84

gcornelissen@obgz.nl

Groesbeek

Pauline Dircks

06 - 86 81 72 89

pdircks@obgz.nl

Bemmel en Huisen

Inge de Vries

024 - 327 49 56

idvries@obgz.nl

Malden

Sofie Deen

024 - 327 49 86

sdeen@obgz.nl