Groepsbezoeken

  • Groepsbezoek met rondleiding

    Tijdens een rondleiding door de bibliotheek hoor je hoe de bieb jou kan helpen met taal. Je krijgt uitleg over het gebruik van de bibliotheekpas. De bibliotheek heeft ook een Taalpunt met boeken in eenvoudige taal. Je hoort hoe je deze boeken kunt lenen en weer inleveren. Je kunt direct een boek lenen.

  • Groepsbezoek met boekentips

    Een bibliotheekmedewerker geeft vijf boekentips. Het gaat om boeken in eenvoudige taal. De medewerker leest uit elk boek een stukje voor. Je leert hoe je deze boeken kunt lenen en weer inleveren.

  • Groepsbezoek met boekbespreking

    Je leest van tevoren samen met je lesgroep en docent een boek uit het Taalpunt van de bibliotheek. Tijdens het groepsbezoek in de bibliotheek bespreek je het boek samen met een bibliotheekmedewerker. Je leest ook een stukje uit het boek. Je krijgt uitleg over leesgroepen in de bieb en hoe je hieraan mee kunt doen. Ook hoor je meer over het Taalpunt in de bibliotheek en hoe je zelf boeken kunt lenen.

Bij het groepsbezoek krijg je een gratis Taalabonnementvan de bibliotheek. Dit abonnement is geldig zolang je de taalcursus volgt. Je kunt een groepsbezoek aanvragen bij je taaldocent. Het aanbod kan per gemeente verschillen.


Locatie Contactgegevens
Nijmegen Bel Bart van Helvoort op 024 - 327 49 50 of mail naar bvhelvoort@obgz.nl
Elst Bel Gabriëlle Kissels op 024 - 327 49 39 of mail naar gkissels@obgz.nl
Beuningen Bel Gemma Cornelissen op 06 - 86 80 03 84 of mail naar gcornelissen@obgz.nl
Groesbeek Bel Pauline Dircks op 06 - 86 81 72 89 of mail naar pdircks@obgz.nl
Bemmel Bel Inge de Vries op 024 - 327 49 44 of mail naar idvries@obgz.nl
Huissen Bel Inge de Vries op 024 - 327 49 44 of mail naar idvries@obgz.nl
Malden Bel Sofie Deen op 024 - 327 49 86 of mail naar sdeen@obgz.nl