Welkom in de bibliotheek

  • Lang zullen we lezen!

    Welkom in de bibliotheek

Bibliotheek Gelderland Zuid

Welkom in de bibliotheek. Bij de Bibliotheek Gelderland Zuid kun je onder meer terecht voor leesplezier, hulp bij taal en het verbeteren van je digitale vaardigheden. We hebben bibliotheken in gemeente Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe.

Kijk hier voor een bibliotheek bij jou in de buurt

Wat doet de bibliotheek voor jou?

Leesplezier

De bibliotheek stimuleert het leesplezier middels onze uitgebreide collectie en activiteiten voor jong en oud.

Bekijk de agenda met activiteiten in de categorie poëzie, lezen en literatuur, kennis en informatie, cultuur en muziek en digital playground.

Onze collectie bestaat uit een half miljoen items, waaronder boeken, luisterboeken, CD’s, DVD’s, bladmuziek en tijdschriften. En met een alles-in-één jeugd, jongeren of volwassenen abonnement is het ook mogelijk om e-books te lenen.

Hulp bij taal

De Bibliotheek Gelderland Zuid ondersteunt op het gebied van taalvaardigheid.

Zo oefen je Nederlands spreken met anderen in het Taalcafé en ben je welkom op onze Taalpunten voor speciale lesboeken, beeldwoordenboeken en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. In ons Taalhuis kan je één op één hulp krijgen met lezen, schrijven en spreken.

Bekijk via de link hieronder welke activiteiten of diensten voor jou geschikt zijn.

Digitaal op weg

Kunnen werken met een computer of tablet is steeds belangrijker in onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken.

De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.


 

Op zoek naar inspiratie?

Nieuwe boeken

Openingstijden van vandaag

Bibliotheek De Mariënburg
13:00 - 17:00