Ontwikkelingen in 2022

Terug naar het jaarbericht

Ontwikkelingen in 2022

Ook in 2022 was de Bibliotheek Gelderland Zuid volop in beweging om leden en bezoekers nóg beter te kunnen bedienen.

We deden klantonderzoek onder ouders van kinderen onder de 12 jaar. Hieruit kwamen drie belangrijke pijlers naar voren: talentontwikkeling, fantasie uiten en kennis opdoen. De komende jaren gaan we ons aanbod voor jeugd rond deze pijlers vormgeven. We gaan voor meerdere doelgroepen klantonderzoek doen om de behoeften in kaart te brengen.

We implementeerden een CRM systeem om leden en bezoekers informatie & communicatie op maat aan te bieden op basis van interesses. Ook implementeerden we een gebruiksvriendelijker ticketsysteem (Olifantenpaadje).

Er is een plan ontwikkeld voor diversiteit en inclusie. Iedere afdeling formuleerde een actieplan met haalbare doelstellingen. Bibliotheek Gelderland Zuid tekende samen met de gemeente Nijmegen de Verklaring van Dordrecht, voor een transgendervriendelijke werkomgeving en arbeidsmarkt.

De Cultuur en Welzijn Alliantie ging van start. Een samenwerkingsverband tussen culturele en welzijnsinstellingen uit Nijmegen: Bibliotheek Gelderland Zuid, De Lindenberg, Bindkracht 10 en Sterker Sociaal Werk. Door middel van sociale en culturele activiteiten zetten de organisaties zich gezamenlijk in om achterstand, eenzaamheid en sociaal isolement van Nijmegenaren tegen te gaan. Via het eerste initiatief, Cultuur op recept, werden culturele activiteiten ingezet om een bijdrage te leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van inwoners. Cultuurcoaches van de bieb en de Lindenberg verwijzen deelnemers naar workshops op het gebied van dans, muziek, lezen of verhalen vertellen.