De bibliotheek in Overbetuwe in 2020

Terug naar het jaarbericht

De Gemeente Overbetuwe heeft met Bibliotheek Elst een goedbezochte en ruime bibliotheek. In de dorpen Zetten en Heteren bevinden zich twee kleinere vestigingen. In alle vestigingen vinden regelmatig kindercolleges, digitale workshops en lezingen plaats. Helaas was dit in het coronajaar 2020 natuurlijk veel minder het geval.

Huiskamer van Elst
Iedere donderdagochtend vindt in Bibliotheek Elst de ‘Huiskamer van Elst’ plaats, waar inwoners samen koffiedrinken, verhalen uitwisselen, boeken lenen en via onze DigiDemo 50+ kennismaken met digitale technieken. Op 16 januari zagen bezoekers hoe een greenscreen werkt. Mensen konden bijzondere foto’s maken met deze techniek en praten over nepnieuws: wat als je echt niet meer van nep kunt onderscheiden in de media? Helaas moest de ‘huiskamer’ voor de rest van het jaar de deuren sluiten vanwege corona.

Nationale Voorleesdagen
Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari genoten peuters en kleuters in Bibliotheek Elst van een voorstelling van Ruth Bakker die in de huid kroop van het vrolijke meisje Loet. Musicalactrice Anne van den Beuken kwam in de bieb in Zetten op bezoek. Voor kleintjes vanaf drie jaar gaf ze een workshop over dieren, emoties en kleuren. Het werd een vrolijke boel met dans en spelletjes!

Teletijdmachine: spin Anansi
We sloten het jaar af met nog meer mooie verhalen voor kinderen. Verhalenverteller Mirella vertelde op 2 december in kleurige Caribische kleding verhalen over de spin Anansi. Vroeger vertelden Afrikaanse slaven elkaar verhalen over deze moedige spin. Na afloop gingen de kinderen enthousiast op zoek naar boeken van Anansi om thuis lekker verder te lezen!

Digi Playground: Stop-Motion
Op 12 december stond er nog een workshop Stop-Motion op het programma. Ouders en kinderen maakten samen hele toffe kerstfilmpjes. Een feestelijke afsluiting van een bijzonder jaar.

 

Teletijdmachine: spin Anansi - Bibliotheek Elst


Workshop Stop-Motion - Bibliotheek Elst