De bibliotheek in Beuningen in 2020

Terug naar het jaarbericht

De bibliotheek in Beuningen 2020

Bibliotheek Beuningen bevindt zich in Sociaal Cultureel Centrum De Léghe Polder in het centrum van Beuningen. In Ewijk bevindt zich een kleine bibliotheekvestiging in multifunctionele accommodatie ’t Hart.

Taalcafé
In Bibliotheek Beuningen is het Taalcafé een goed bezochte activiteit. Hier komen mensen bij elkaar om samen Nederlands te oefenen, elkaar te ontmoeten en samen een kopje koffie te drinken. Tijdens de lockdown in het voorjaar moest ook het Taalcafé de deuren sluiten. Later in het jaar konden de bezoekers elkaar buiten weer ontmoeten. Ze gingen bijvoorbeeld samen op bezoek in de kerk, en bekeken daar het ‘kunstwerk van verbinding’.

Kidscrew
In Beuningen is ook onze Kidscrew actief. Deze groep enthousiaste jonge lezers denkt mee over leuke activiteiten in de bieb en geeft leestips aan leeftijdsgenootjes. Zoals over het thema van de Nationale Kinderboekenweek ‘Terug in de tijd’. Bekijk in het filmpje de leestips van de kids!

De bieb in coronatijd
Ook de bibliotheken in de gemeente Beuningen moesten zich vanaf maart 2020 aanpassen aan de coronamaatregelen. Programmamaker Gemma Cornelissen vertelt in onderstaand filmpje hoe de bibliotheek hier in de zomer van 2020 mee omgaat. De video is gemaakt door Robin Wubben voor Coronahulp Beuningen.

Taalcafé - Bibliotheek Beuningen (bezoek aan kunstwerk in de kerk)