Voorleespret voor peuters in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 5 september 2023 11:30

De Bibliotheek Gelderland Zuid start dit seizoen met een nieuwe activiteit: Voorleespret voor peuters. In verschillende vestigingen kunnen 2-4-jarigen eerst luisteren naar een mooi verhaal, daarna mogen ze knutselen of spelletjes doen in het thema van het verhaal.

Luisteren naar een voorlezer heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en het tekstbegrip van kinderen. In de knutselopdracht na het voorlezen worden kinderen uitgedaagd hun fantasie te gebruiken. Jeugdprogrammamaker Emilie Moolenaar is enthousiast over dit concept: “Voor kinderen en hun ouders of verzorgers is het heerlijk om in de bieb even te ontspannen en te luisteren naar een mooi verhaal. Een fijn relaxmoment in hun hectische leven. Bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Na het stilzetten mogen de kinderen lekker aan de slag met knutselmateriaal. Hun knutsel mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen!”

Gratis aanmelden
De activiteit ‘Voorlezen voor peuters’ vindt in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid plaats. In Nijmegen kun je op woensdag 13 september van 10.00 tot 11.00 uur genieten van voorleespret in Bibliotheek Mariënburg en op dezelfde dag van 10.30 tot 11.00 uur in Bibliotheek De Biezantijn. Op woensdag 20 september kan jouw peuter van 10.30 tot 11.00 uur luisteren en knutselen in Bibliotheek Zwanenveld en Bibliotheek De Biezantijn. Kijk in de agenda op onze website naar komende data en tijden. De activiteit is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dan ben je zeker van een plekje.