Kinderboekenweek 2020

Ga tijdens de Kinderboekenweek terug in de tijd!

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? We gaan terug in de tijd met kinderboeken.
Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Winnaar Gouden Griffel en Penseel

Leen uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020. Hup Herman! geschreven en geïllustreerd door Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020. 

Boekenweekgeschenk

Ga naar Kinderboekenweek

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2020. Je kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Hoe het Kinderboekenweekgeschenk van 2020 gaat heten? Dat houden we nog even geheim.

Spannende boeken over geschiedenis


Zilveren griffels en Penselen 2020

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes. 

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiële Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?

Mons & Mari, de app

Samen met Mons en Mari reis je door de geschiedenis van Nijmegen en hoor je leuke verhalen. De app neemt je mee langs vier verschillende locaties op het Mariënburgplein: Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen. Als je de app downloadt kun je meedoen wanneer je maar wil! Hij is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Play Store (Android).


Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie binnen het thema Geschiedenis.


E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl