Kinderboekenweek 2021

Wat wil jij worden?

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later. 

Benieuwd naar onze activiteiten?

Vier feest tijdens een van de kinderboekenfeestjes, maak samen muziek of kijk je ogen uit bij de leukste voorstellingen!

Bekijk het overzicht


Superleuke games in de Bibliotheek

Voor kinderen van 8-12 jaar. 
Tijdens de hele Kinderboekenweek (en daarna, tot eind oktober) kun je drie superleuke games spelen in de Bibliotheek. Met je eigen smartphone, wanneer het jou uitkomt. Zoek de poster met de game die jij wilt spelen, scan de qr-code op de poster en ga aan de slag!

Beroepenspel

In een aantal werelden kom je verschillende beroepen tegen. Echte beroepen, zoals dierenarts, en rare beroepen, zoals drakenkweker. Ontdek wat er allemaal bij komt kijken als je dat werk wilt doen.

Mysteriespel

Er gebeuren een aantal vreemde dingen. En jij gaat uitvogelen wat er aan de hand is. De verloren camera, het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn!

Green screen spel

Door middel van een aantal grappige vragen kom je uit op een beroep dat het beste bij jou past: En dat beroep komt vaak ook voor in een  kinderboek! In de bieb kun je met een Green screen een foto van jezelf laten maken als hoofdrolspeler in het boek dat uit het spel is gekomen.


Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar