Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Roze Woensdag Jong! 2024

💗 Programma 💗

 In samenwerking met jongeren is een sprankelend programma samengesteld. Een programma om de LHBTIQ+-community in de spotlight te zetten en queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn. Tijdens een speciale editie van 'Je mag me alles vragen' kun jij in gesprek met mensen die ontzettend veel te vertellen hebben. Je kunt shoppen, free hugs halen en achteroverleunen in een filmzaal. Jongeren zijn op woensdag 17 juli tussen 14.00 en 18.00 uur welkom op en rondom het Mariënburgplein. Er is van alles te doen. We beginnen dit jaar zelfs met een Roze-Woensdag-Jong- Preparty op dinsdag. Binnenkort wordt het programma online gezet.

🎪 Tent 🎪

Je mag me alles vragen

Weet je even niet meer welke kant je op moet? Zit jij soms niet lekker in je vel? Heb je behoefte aan advies? Dan is het ‘Je mag me alles vragen’ van Nimma Talks iets voor jou!

Tijdens Roze Woensdag Jong! mag je LHBTIQ+ mensen met een bijzonder beroep of levensverhaal alles vragen. Hoe is het leven als homo binnen de voetbalwereld? Wat kan een pastoor van de kerk voor je betekenen als je queer bent? Wat voor pad heeft iemand doorlopen voor die zichzelf durfde te zijn? Je mag alle vragen stellen die jou misschien weer verder helpen.

In kleine groepjes krijg je de kans om met inspirerende mensen in gesprek te gaan. We hebben bijzondere gasten uitgenodigd. Ook worden Nino Wilkes en Hinke van Abbema geïnterviewd door Thom Wijenberg.

Sprekersrondes

  • Dirkje: Pan- en demiseksueel en non-binair
    Wat is het verschil tussen gender en seksualiteit?
  • Thijs: Non-binair. Hoe weet je of je non-binair bent? Hoe wil je graag aangesproken worden? En hoe gaan mensen hiermee om?
  • Yoanne: Trans lesbisch en werkzaam in tuinderij. Wat is het verschil tussen gender en seksualiteit? Wat voor reacties krijg jij op je ‘label’?
  • Bart Salemans: Ally. Hoe kan ik ook een goeie ally zijn?
  • Takora: Aseksueel. Hoe weet je of je aseksueel bent? Ben je ook aromantisch?
  • Tristan: van leven met veel labels naar ongelabeld gaan & genderpoli. Wat betekent ongelabeld zijn voor jou? Hoe is het om bij de genderpoli te lopen? Heb je lang moeten wachten?
  • Dionne: Bi/panseksueel. Wat is het verschil tussen bi en pan zijn?
  • Wouter Marinissen: Docent, begeleider GSA. Hoe kan ik mijn eigen GSA oprichten? Hoe ga je om met haatreacties?

🎞️ Ivenszaal LUX 🎞️

Volgt later

Volgt later

Volgt later

⛱️ Terras LUX ⛱️

Drag Queen Memory Game XL

Wat is er nu toffer dan samen met je vrienden Drag Queen Memory te spelen op het Mariënburgplein? Het spel bestaat uit megagrote kaarten met foto's van bekende Nederlandse drag queens . De levendige foto's van Dim Balsem laten de verschillende kledingstijlen en make-up zien. De personages vertegenwoordigen het brede scala aan subculturen binnen de dragwereld. Eén set bevat een foto van het personage zonder en met drag-outfit. Vind zoveel mogelijk sets!  

Free Hugs

Soms heb je gewoon even een knuffel nodig. Er staan twee hele lieve mensen klaar die ontzettend goed zijn in knuffelen. Jij mag zeggen wat je nodig hebt en zij nemen voor even die rol aan en zijn bijvoorbeeld de supportive ouder die je wenst of een beste vriend die even een arm om je heen slaat. Jij bepaalt aan de hand van een keuzemenu wat je wilt. Natuurlijk gebeurt er helemaal niets zonder jouw consent!  

Queer Tarot Reading met Levi

Inzicht krijgen in jezelf of anderen? Een blik werpen op de toekomst of een kijkje nemen in een vorig leven? Levi leest tarot- en orakelkaarten en doet dat op geheel eigen queer wijze.  


🌳 Podium LUX 🌳

Dragqueen Bingo

Mizz Ella Grace zette tijdens een eerdere editie van Roze Woensdag Jong! haar eerste Drag performance neer op het podium in de bibliotheek. Tijdens de ijzersterke show transformeerde zij de bieb samen met haar vriendinnen tot een kolkende massa. Sindsdien heeft ze veel ervaring opgedaan als lid van House of Winn en was ze Finalist Hollands Best Drag Artist 2023. Nu is ze terug om Dragqueen Bingo te spelen. Doe je mee? De prijzen, geheel in stijl, liggen al klaar!  

Dito Pubquiz

Meer informatie volgt later.

🎨 Studio LUX 🎨


🕺Voorcafé LUX🕺


🏳️‍🌈 Leestips 🏳️‍🌈