Interview met nieuw lid Raad van Toezicht: George Sugirtharajah

Gepubliceerd op: 13 maart 2023 09:35

Per februari 2023 is George Sugirtharajah toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Sugirtharajah heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van arbeids- en ondernemingsrecht en het bestuur van non-profit organisaties. We spraken Sugirtharajah over zijn achtergrond en motivatie.

Wat is uw achtergrond?
Ik ben in 1981 in Sri Lanka geboren, maar de eerste jaren van mijn leven groeide ik op in Koeweit, omdat mijn vader daar een bedrijf had. In die tijd liepen de spanningen tussen de landen Koeweit en Irak steeds verder op, wat reden voor ons gezin was om, toen ik een jaar of zes was, naar Nederland te vluchten.

Na het voortgezet onderwijs heb ik rechten gestudeerd in Maastricht. Ik ben advocaat geworden en heb zodoende een juridische achtergrond op het gebied op arbeids- en ondernemingsrecht. Bovendien ben ik bestuurslid van Humanitas, een landelijke organisatie die veel met vrijwilligers werkt. Ik voel me het meest aangetrokken tot organisaties met veel maatschappelijke relevantie en doelgroepen waarvoor ik iets wil betekenen.

Waarom bent u toegetreden tot de Raad van Toezicht van de bibliotheek?
Bibliotheken hebben een belangrijke maatschappelijke betekenis. Allereerst kun je er natuurlijk boeken uitzoeken voor leesplezier en/of informatie. Boeken verrijken de taal, kennis en fantasie van kinderen en volwassenen, waardoor ze hun wereld kunnen vergroten en wellicht die wereld beter leren begrijpen. Bibliotheken zijn echter ook plekken waar je andere mensen op een laagdrempelige manier kunt ontmoeten en nieuwe contacten kunt opdoen. Een plek om te ontspannen, studeren, en waar iedereen welkom is. Daarom ben ik lid geworden van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Welke bijdrage verwacht u te kunnen leveren aan de Raad van Toezicht?
Ik heb een kritische houding en veel juridische kennis. Als bestuurder denk ik graag strategische mee. Vanuit mijn Aziatische wortels hoop ik te zorgen voor verbindingen met verschillende doelgroepen: etnische, maar ook groepen met verschillende achtergronden qua kennis en opleiding.

Hoe ziet u de toekomst van de bibliotheek?
Ga zo door!

De Raad van Toezicht en Bibliotheek Gelderland Zuid zijn verheugd over de komst van Sugirtharajah en kijken uit naar zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de bibliotheek.