Nederland Leest 2019

  • Nederland Leest 2019

    Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid: een meer besproken of actueler thema bestaat er bijna niet! In de maand november staat het in de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid, het thema van het landelijke Nederland Leest. Praat, denk en voel jij met ons mee?

Heel november worden er in de Bibliotheek Gelderland Zuid  activiteiten rondom dit thema georganiseerd. Zo kun je een college volgen over een groenere en duurzamere leefomgeving. Ook is chefkok Emile van der Staak op 18 november te gast in Bibliotheek De Mariënburg. 

Meer informatie over het programma vind je hieronder!

1 t/m 30 november

Zowel leden als niet-leden kunnen van 1 t/m 30 november het gratis geschenkboekje Winterbloei van Jan Wolkers ophalen in de bieb! Dit boek bevat bijdragen van biograaf Onno Blom, columnist Aaf Brandt Corstius en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart. Lees hier meer over het boek.


Jan Wolkers uitgelicht

Duik in de boeken over duurzaamheid


Activiteiten in het kader van Nederland Leest

Universiteit van Overbetuwe | Groene ruimte voor mens en dier

Wilgen knotten, poelen graven, nestkasten plaatsen voor steenuilen, een voedselbos aanleggen… Leo Starink draait er zijn hand niet voor om. Als voorzitter van Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk pleit hij voor meer groen en een duurzamere leefomgeving. Hoe kunnen we dit in onze eigen tuin en omgeving bereiken? Hierover gaat hij graag met de aanwezigen in gesprek.Datum: 7 november

Tijd: 20.00 - 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Elst
Prijs: leden €2,50 | overige bezoekers €4,-

Winterbloei

Tijdens het programma Winterbloei in het kulturhus van Leuth wordt een selectie van de teksten van Jan Wolkers voorgelezen. De teksten worden afgewisseld met een muzikaal optreden van Marieke van Ruitenbeek, zangeres uit Beek, die in deze streek al lang geen onbekende meer is. Marieke begeleidt zichzelf op piano.
Na afloop krijgt iedereen een gratis exemplaar van Winterbloei mee naar huis.

Datum: 17 november
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Locatie: Bibliotheek Leuth
Prijs: €5,-, inclusief koffie/thee en taart

De keuze van Emile van der Staak

Emile van der Staak, eigenaar en chef-kok van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel, heeft een paar geweldige gasten uitgenodigd om jou mee te nemen in de wereld van duurzame voedselproductie. Zoals Wouter van Eck, voorzitter van Voedselbosbouw Nederland, en culinair recensent Mac van Dinther. De presentatie wordt gedaan door schrijver, radiomaker en docent Dennis Gaens.
Een gevarieerde avond waarbij het water je in de mond loopt.

Datum: 18 november
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Prijs: leden €7,50 | overige bezoekers €10,-

Meld je leeskring aan en krijg een Nederland Leest tas!

Ieder najaar stellen we voor de aangemelde leeskringen een speciale Nederland Leest tas samen met dit jaar het boek 'Winterbloei'. Met achtergrondmateriaal over dit boek en de auteur en een overzicht van onze activiteiten tijdens Nederland Leest in november. Meld je nog snel aan voor deze gratis leeskringservice!

Leeskringservice