Heel Nederland Leest

Altijd al een minibieb willen beginnen?

Wij geven vijf houten minibiebs weg!

Doe mee met de winactie

Win een e-reader voor jezelf en een ander!

Maak iemand lid en maak kans op een e-reader voor jullie allebei.

Doe mee met de winactie

Lees jij mee? Haal het gratis boek op!

Dit jaar lezen we Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het ligt voor je klaar bij de bieb!

Bekijk de openingstijden

Leesclub over Sonny Boy
Maak Heel Nederland Leest nog feestelijker en organiseer een leesclub. Aan de hand van een leeswijzer kun je met elkaar over 'Sonny Boy' in gesprek gaan. Want we kunnen allemaal hetzelfde boek lezen. De betekenis is voor iedereen anders.  

Download de leeswijzer

Kom naar onze activiteiten tijdens Heel Nederland Leest!

Win een e-reader voor jezelf en een ander!

Met een bibliotheekabonnement kun je ook e-books lenen via de Online Bibliotheek. En wat is er nu leuker om deze te lezen op een spiksplinternieuwe e-reader (Kobo Clara 2E)! Als bibliotheeklid kun je de hele maand november meedoen met onze actie: maak iemand anders lid van de Bibliotheek Gelderland Zuid en maak kans op twee e-readers: eentje voor jezelf, en eentje voor het nieuwe lid.

Een ander lid gemaakt? Vul dan dit formulier in om mee te doen!


Annejet van der Zijl Cadeau van de Bibliotheek

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van een 19-jarige Surinaamse student en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de WO II onderduikers in huis nemen.

Bekijk dit boek


Andere titels van Annejet van der Zijl


Altijd al een minibieb willen beginnen? Wij geven er vijf weg!

Wij zijn fan van minibiebs! We ondersteunen deze kleine kastjes vol leesplezier graag. Hoe meer mensen hun blik op de wereld vergroten, hoe beter. Daarom verloten we vijf minibiebs, die je helemaal zelf kunt opleuken. Laat ons weten waarom jij graag een minibieb zou willen starten, en maak kans op één van de unieke houten minibiebs die in samenwerking met Houtgenoten (houtwerkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) zijn ontwikkeld. Je ontvangt de minibieb helemaal blanco, zodat je hem volledig naar eigen wens kunt opleuken!

Laat ons weten waarom jij graag een minibieb wil winnen!


Verder lezen na Sonny Boy

Annet Huizing Nederland Leest Junior

Het Pungelhuis van Annet Huizing

Ole (13) hoort voor het eerst over zijn opa als die overlijdt. Waarom heeft Ole’s vader nooit over hem verteld? Met zijn nieuwe vriendin Anastazja ontdekt Ole langzaamaan wat er vroeger gebeurd is. Vanaf ca. 11 jaar.

Bekijk dit boek

Andere titels van Annet Huizing

Een sfeervolle soundtrack bij het boek 'Sonny Boy'!

Heel Nederland Leest staat in november 2023 in het teken van de bestseller Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Muziekweb.nl heeft daar een passende playlist bij gemaakt die je kunt beschouwen als een soort soundtrack bij het boek. Met veel swingende muziek uit de jaren 20, 30 en 40 van de 20ste eeuw, afgewisseld met enkele hedendaagse liedjes.

Naar de playlist

E-books van Annejet van der Zijl

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Luisterboeken van Annejet van der Zijl