Boeken

Nieuwe boeken

Romans

Nagelbijtende spanning? Mierzoete romantiek? Psychologische diepgang? Wat je favoriete genre ook is, wij bieden een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Van actuele bestsellers tot tijdloze klassiekers en alles daartussenin. Onze romans staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.   

Bekijk aanbod

Informatieve boeken

Reizen, koken, tuinieren, sporten, opvoeding, zingeving, gezondheid, geschiedenis, natuur, kunst... Onze collectie informatieve boeken omvat alle denkbare onderwerpen. Algemeen gangbare boeken vind je in je lokale bieb. In Bibliotheek De Mariënburg staan ook meer specialistische werken. 

Bekijk onze informatieve boeken

Buitenlandse boeken

Lees je een boek bij voorkeur in de oorspronkelijke taal? Of wil je je kennis van een vreemde taal op peil houden? In veel vestigingen vind je een collectie Engelstalige boeken. Kom naar Bibliotheek De Mariënburg voor onze collectie Duits-, Frans- en Spaanstalige boeken, of reserveer via de catalogus.

Bekijk het Engelstalige aanbod

Grootletterboeken

Als je ogen slechter worden, is het vaak lastig om de letters in een boek te lezen. De inspanning is bovendien erg vermoeiend. De oplossing? Een grootletterboek! Daarin zijn de letters bijna twee keer zo groot als die in gewone boeken. Zo blijft lezen een plezier.

Bekijk aanbod

Strips

Strips alleen voor kinderen? Nee hoor, de combinatie van beeld en tekst is ook onder volwassenen populair. Met name de meer literaire beeldromans (graphic novels). Onze collectie strips en graphic novels staat in Bibliotheek De Mariënburg en Bibliotheek Zwanenveld. 

Bekijk aanbod

Speciale collecties

Benieuwd naar de (cultuur)geschiedenis van je woonplaats? Meer weten over de rol en het erfgoed van Nijmegen in de Tweede Feministische Golf? Bekijk naast de reguliere collecties ook onze twee speciale collecties: De Nijmegen- en regiocollecties en De Feeks-collectie.


Tip ons! Dien een aanschafverzoek in.

Mis je een boek in de bibliotheek? Dien gerust een aanschafverzoek in. Dat kan via onderstaand formulier.

Naar het formulier