Jaarbericht 2023

Voel je welkom in de bieb

De bibliotheek is een plek waar je welkom bent. Waar je nieuwe dingen leert. Nieuwe werelden ontdekt. Nieuwe mensen ontmoet. Een plek waar je je kunt ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. 

Al deze aspecten van de bieb zie je terug in ons jaarbericht van 2023. In onze nieuwe Huiskamer van Heteren voelen alle inwoners van Heteren zich thuis. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in onze vestigingen krijgen mensen antwoorden op vragen over de digitale overheid. Tijdens het Nijmeegse fantasyfestival Novio Magica verdwenen alle 6000 bezoekers in een magische wereld. Bij onze twintig Taalcaf├ęs ontmoeten mensen vanuit de hele wereld elkaar. En met behulp van onze schat aan kennis en verhalen kan iedereen zich verder ontwikkelen en de eigen blik op de wereld verruimen. Want de bibliotheek vergroot je wereld!

We nemen je graag mee door het jaar 2023. Ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen!

Het jaar in vogelvlucht

Hoeveel nationaliteiten denk je dat er in onze Taalcaf├ęs waren vertegenwoordigd? Hoeveel bezoekers ontvingen we in onze vestigingen in 2023? Ontdek het in deze video met een aantal hoogtepunten uit 2023. 


Mijlpalen in 2023

Het is nooit saai bij de bieb! Dat blijkt wel uit de talrijke hoogtepunten van het afgelopen jaar, zoals de nominatie voor Beste Bieb en het BiebBoys-boek.

Lees verder

Vraag & aanbod

We zijn er voor alle inwoners van de zes gemeenten in ons werkgebied. We spelen in op hun behoeften en ontwikkelen steeds nieuw aanbod. 

Lees verder

Een organisatie in beweging

Het verduurzamen van onze vestigingen, een nieuwe huisstijl, aandacht voor diversiteit en inclusie: als bibliotheek zijn we constant in beweging. 

Lees verder

Inwonerparticipatie

We zijn een plek voor inwoners, maar ook van inwoners. We willen elkaar beter leren kennen om (nog) meer voor elkaar te kunnen betekenen. 

Lees verder

Maatschappelijke impact

We bieden iedereen de kans om zich verder te ontwikkelen. Door het aanbieden van kennis, stimuleren van ontmoeting, hulp bij taal en digitaal advies.

Lees verder

Blik op de toekomst

De bibliotheekwereld verandert voortdurend. Daarom alvast een blik op de toekomst. Want we kijken liever vooruit dan achterom. 

Lees verder