Heb jij één of meerdere kinderen tussen de 0 en 12 jaar? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Vul de korte enquête in en help ons om de bieb nóg leuker te maken, óók voor jou als ouder. Alvast bedankt!

Media Ukkie Dagen

Jeugd 0-6 jaar

Balans: bewegen met media

Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan. Begeleiding van ouders en verzorgers is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op ontdekking kunnen gaan.


Volg het landelijk webinar

Balans in bewegen met media, hoe vind je die? Mediaopvoedingsexpert Denise Bontje helpt je op weg in haar webinar.

Op 28 maart 2023 geeft Denise Bontje een gratis landelijk webinar voor ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar. Dus: dinsdag 28 maart, van 20:00 tot 21:00, landelijk webinar mediaopvoeding. Zet je het in de agenda? Hiernaast zie je een voorproefje. 

Kijk je mee op 28 maart? Meld je aan voor dit webinar via de button hieronder. Geef daar je naam, mailadres en de lokale bieb waarvan je lid bent door. Het webinar zelf volg je via dezelfde link in Teams.

Meld je aan voor het webinar


Hele handige hyperlinks 🧐

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

De Media Ukkie Dagen zijn dit jaar van 24 tot en met 31 maart. Professionals helpen ouders in het vinden van balans in het mediagebruik van hun kinderen. Klaar voor inspiratie? Klik hieronder en ontdek 't!

Ga naar MediaUkkieDagen.nl

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Dit jaar ligt de nadruk op balans.
 

Ga naar de MediaDiamant

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Ga naar Mediasmarties


Filmpjes over mediawijsheid 📹

Fiona demonstreert de MediaDiamant 💎

Wat is nou de MediaDiamant? Een handig hulpmiddel om te zorgen voor balans in het mediagebruik van je kind. Fiona legt het uit en demonstreert de MediaDiamant.

Senna groeit op in een digitale wereld 👶

Wat ziet en beleeft jouw kind allemaal op media? Hoe zorg je ervoor, als ouder of opvoeder, dat je kind verstandig met media omgaat? Jong geleerd is oud gedaan, laat Senna zien.   


Voorlezen en in gesprek 🗣️

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten (en hun ouders stiekem ook).

Ga naar Boekstart

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken, luisterboeken én prentenboeken. Duik ook in de schatkist van Jeugdbibliotheek!

Ga naar Jeugdbibliotheek.nl


Combineer een prentenboek met andere media!

Boer Boris heeft het heet!

landelijk webinar

Het is heet op de boerderij. De paarden smelten bijna en de schapen zweten door hun wollen jasjes. Boer Boris bedenkt een oplossing die ook van pas komt is als het straks weer afkoelt.

Interactieve praatplaat

Scan deze kleurplaat met je telefoon, en hij komt tot leven! 

Naar de kleurplaat

We hebben er een geitje bij

Media Diamant

Mik haast zich naar de kinderboerderij, want er is een geitje geboren. Eerst komt hij langs de koe, het paard, de kip en andere dieren, die ook allemaal het geitje willen bewonderen.

Liedje

App met spelletjes

Een dagje uit met Nijntje

Mediasmarties

Prentenboek met kleurrijke 3D-computeranimaties van zes tekstloze avonturen van Nijntje en haar vriendjes die onder andere gaan varen, bowlen en eieren zoeken. 

Animatiefilmpje

Op zoek naar meer prentenboeken met leuke opdrachten?


Voorleesfilmpjes van Bereslim

Bij Bereslim kijk én luister je samen naar mooie prentenboeken, soms ook in het Engels. Mik en Melle stellen soms vragen bij het prentenboek. Log in met je bibliotheekpas en word ook Bereslim.

Neem een kijkje bij Bereslim

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je je kind op weg helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je bij het gesprek over veilig en leuk mediagebruik. Ontdek tips bij de onderwerpen Plezier, Veilig, Samen, Inhoud en Balans.

Check alle tips van het Mediagesprek


Media Ukkie Dagen leestips 💡

Voor kinderen | boeken over media en bewegen 📚 💃

Voor ouders | boeken over media en bewegen 📚 💃


Meer leesplezier met je kind 😀