Robots in de bieb

In Nederland is de Bibliotheek Gelderland Zuid de eerste bibliotheekorganisatie die interactieve en menselijke robots in huis haalt. Robots krijgen binnen enkele jaren een steeds grotere rol in onze maatschappij. Dat is spannend, leuk, inspirerend én uitdagend!
In de Bibliotheek worden Robin en Bibi ingezet om jong en oud vertrouwd te maken met robots en hun techniek. Kom kennismaken! Op al onze locaties, diverse momenten en verschillende manieren.

Robin & Bibi in de bieb

Kan je niet wachten ze te ontmoeten? In 2017 gaan we uitgebreid oefenen en kennis maken met de NAO-robots Robin en Bibi.

Het programma:

Meet & Greet: Robin en Bibi
Bibliotheek De Mariënburg

13:00 - 15:00 uuur
- zondag 15 januari
- zondag 22 januari

Kindercollege: Hoe bestuur ik een robot?
Bibliotheek Malden
- dinsdag 21 maart, 16:00 - 17:00 uur
Bibliotheek Zetten
- maandag 03 april, 16:00 - 17:00 uur
Bibliotheek Zwanenveld
- woensdag 10 mei, 16:00 - 17:00 uur


Omroep Gelderland maakte kennis met Robin en Bibi

Vertrouwd raken met robots in de bieb

In Nederland is de Bibliotheek Gelderland Zuid de eerste bibliotheekorganisatie die interactieve en personaliseerbare robots in huis haalt om haar bezoeker hiermee kennis te laten maken. De Koninklijke Bibliotheek waardeert het innovatieve karakter van dit initiatief in Gelderland en subsidieert dit project.

Niet alleen zijn de robots beschikbaar voor bibliotheekbezoekers, de Bibliotheek Gelderland Zuid stelt de robots ook beschikbaar voor projecten met basisscholen, voortgezet onderwijs, vrijwilligers en partnerorganisaties zoals SeniorWeb, CoderDojo en iXperium Centre Of Expertise en Puzzled. De Bibliotheek streeft ernaar op deze manier kennis te delen en ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren.

De robots die in de bieb gebruikt gaan worden, zijn landelijk bekend als ‘EDDY de onderwijsrobot’. Deze robots zijn begin november geïntroduceerd als nieuw leermiddel in het basisonderwijs.