Nationale Voorleesdagen

‘Ssst! De tijger slaapt’

Voorlezen is altijd een klein feestje, maar het is ook nog eens heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen daarom extra aandacht voor voorlezen met daarbij leuke activiteiten in onze vestigingen.

Actie
Kinderen tot 6 jaar oud kunnen in deze periode aan de balie in de bibliotheek gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van onze bibliotheek. Voor steeds weer een ander mooi voorleesboek uit onze collectie. 

Ssst! De tijger slaapt
Het prentenboek van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het boek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 24 januari 2018 landelijk worden gestart met het Nationaal Voorleesontbijt. 

24 januari t/m 3 februari

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

WOE 24 JAN | Voorlees-'ontbijt' 0+

Kom naar de feestelijke opening van de Nationale Voorleesdagen in een van onze bibliotheken. Tijdens dit 'ontbijt' serveren we ook verhaaltjes! Maar er is ook wat te knabbelen: fruit en letterkoekjes. Kom jij gezellig letters eten en luisteren tijdens het voorleesontbijt?

Doet jouw bibliotheek ook mee?

Pat en Pet 2+

Pat en Pet spelen een vrolijke interactieve voorstelling waarbij geen kind stilkan én hoeft te zitten. Doe en zing mee met de zelfgemaakte liedjes met gitaar. In de voorstelling herken je het prentenboek van het jaar 2018 Ssst! De tijger slaapt.

24 JAN | Bibliotheek Malden 
31 JAN | Bibliotheek Groesbeek 
02 FEB | Lent, Voorzieningenhart De Ster

Tijd: 15:00 - 15:30
 

Lieve Judith speelt 2+

Laat je betoveren door deze muzikale voorlees-voorstelling.Lieve en Judith brengen de mooiste prentenboeken en verhalen mee en spelendaarbij op de harp. Natuurlijk komt ook het prentenboek van het jaar Ssst! De tijgerslaapt voorbij. De bijzondere klanken van de harp nemen je mee in het verhaal.

27 JAN | Bibliotheek Huissen
03 FEB | Bibliotheek Beek-Ubbergen
03 FEB | Bibliotheek Elst
 

Tijger is jarig 2+

Kom kijken naar een leuke, fantasievolle en muzikale voorstelling van Poppentheater De Kletskous. Geïnspireerd op het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt.

28 JAN | Bibliotheek De Mariënburg

Tijd:
09:15 - 10:00 uur
10:45 - 11:30 uur
12:15 - 13:00 uur