Nationale Voorleesdagen

‘Ssst! De tijger slaapt’

Voorlezen is altijd een klein feestje, maar het is ook nog eens heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari besteden we extra aandacht aan voorlezen. Ook zijn er in onze vestigingen leuke activiteiten in het teken van het prentenboek dit jaar: 'Ssst! De Tijger slaapt'.

Actie
Kinderen tot 6 jaar oud kunnen in deze periode gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van onze bibliotheek. Meld je aan in een van onze bibliotheken en kom langs voor steeds weer een ander mooi voorleesboek uit onze collectie. 

Ssst! De tijger slaapt
Het prentenboek van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het boek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 24 januari 2018 landelijk worden gestart met het Nationaal Voorleesontbijt. 

24 januari t/m 3 februari

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

WOE 24 JAN | Voorlees-'ontbijt' 0+

Kom naar de feestelijke opening van de Nationale Voorleesdagen in een van onze bibliotheken. Tijdens dit 'ontbijt' serveren we verhaaltjes. En er is ook wat te knabbelen: fruit en letterkoekjes. Kom jij gezellig letters eten en luisteren naar verhaaltjes tijdens het voorleesontbijt van 9:30 - 10:30?

Doet jouw bibliotheek mee?

Pat en Pet 2+

Pat en Pet spelen een vrolijke interactieve voorstelling waarbij geen kind stil kan én hoeft te zitten. Doe en zing mee met de zelfgemaakte liedjes met gitaar. In de voorstelling herken je het prentenboek van het jaar 2018 Ssst! De tijger slaapt.

24 JAN | Bibliotheek Malden 
31 JAN | Bibliotheek Groesbeek 
02 FEB | Lent, Voorzieningenhart De Ster

Tijd: 15:00 - 15:30
 

Lieve Judith speelt 2+

Laat je betoveren door deze muzikale voorleesvoorstelling. Lieve en Judith brengen de mooiste prentenboeken en verhalen mee en spelend aarbij op de harp. Natuurlijk komt ook het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt voorbij. De bijzondere klanken van de harp nemen je mee in het verhaal.

27 JAN | Bibliotheek Huissen
03 FEB | Bibliotheek Beek-Ubbergen
03 FEB | Bibliotheek Elst
 

Tijger is jarig 2+

Kom kijken naar een leuke, fantasievolle en muzikale voorstelling van Poppentheater De Kletskous. Geïnspireerd op het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt.

28 JAN | Bibliotheek De Mariënburg

Tijd:
09:15 - 10:00 uur
10:45 - 11:30 uur (uitverkocht)
12:15 - 13:00 uur