Fusie Bibliotheek Groesbeek en Bibliotheek Gelderland Zuid

Gepubliceerd op: 21 oktober 2016 10:37

De Bibliotheek Groesbeek en de Bibliotheek Gelderland Zuid gaan per 1 januari 2017 fuseren. Aanleiding voor de fusie is de gemeentelijke herindeling van Groesbeek, Beek-Ubbergen en Millingen tot de nieuwe gemeente Berg en Dal. De besturen van beide bibliotheken hebben hierover gesprekken gevoerd.

Na een goed en constructief gesprek tussen medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Groesbeek en directeur-bestuurder Dianne Weersink van de Bibliotheek Gelderland Zuid worden nu plannen gesmeed om verder te gaan. Manager Bert de Valk: “We hebben vertrouwen in de toekomst”.

Tijdens het gesprek tussen medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Groesbeek en de directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid werd duidelijk dat er bij de fusie geen ontslagen gaan vallen en dat de vrijwilligers van de Bibliotheek Groesbeek in Groesbeek kunnen blijven. Bibliotheekbezoekers zullen in Groesbeek zo veel mogelijk de bekende gezichten blijven zien en voor activiteiten in samenwerking met lokale partners ben je in de Bibliotheek Groesbeek nog steeds aan het juiste adres.

De abonnementsvormen en uitleentermijnen in beide bibliotheken verschillen van elkaar, er wordt nog besproken hoe hiermee om te gaan. De budgetten voor de collectie in 2017 en 2018 blijven in ieder geval hetzelfde. Hoe de collectie precies samengevoegd zal worden met de collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt ook nog uitgebreider besproken. Beide Bibliotheken streven ernaar om dit zo goed mogelijk te laten verlopen voor personeel, klant en bezoeker.