Persberichten

 • Bibliotheek wint educatie-award

  8 februari 2018

  “In dit initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid komen alle elementen van modern MBO-onderwijs samen,” oordeelde de jury van de IPON-awards over het winnende educatie-project van de bieb. Annemarie van der Riet van de bibliotheek over het winnen van de IPON-award voor innovatie van het leren voor MBO: “Zo’n lovend juryrapport doet je blozen.”

  Bekijk details van Bibliotheek wint educatie-award

 • Nieuwe website

  2 november 2017

  In januari 2015 is onze huidige website live gegaan. Landelijk is er toen één website systeem gepresenteerd door de Koninklijke Bibliotheek. In de loop der tijd zijn er diverse wensen en verbetervoorstellen bij ons binnen gekomen. Ook zelf liepen we tegen een aantal zaken aan. Naar aanleiding hiervan is besloten om middels een gebruiksvriendelijkheidsonderzoek te inventariseren hoe de huidige website wordt beoordeeld, welke pagina’s het meest relevant zijn en waar verbetering nodig is. De resultaten...

  Bekijk details van Nieuwe website

 • Fusie Bibliotheek Groesbeek en Bibliotheek Gelderland Zuid

  21 oktober 2016

  De Bibliotheek Groesbeek en de Bibliotheek Gelderland Zuid gaan per 1 januari 2017 fuseren. Aanleiding voor de fusie is de gemeentelijke herindeling van Groesbeek, Beek-Ubbergen en Millingen tot de nieuwe gemeente Berg en Dal. De besturen van beide bibliotheken hebben hierover gesprekken gevoerd.

  Bekijk details van Fusie Bibliotheek Groesbeek en Bibliotheek Gelderland Zuid

 • Herlocatie jeugd

  23 september 2016

  In november worden de jeugd- en de (blad)muziekafdeling van Bibliotheek De Mariënburg verplaatst en aangepast. Dit houdt in dat van 14 november tot en met 2 december deze materialen niet te leen zijn. Ben je nieuwsgierig hoe het er straks uitziet? Deze ontwerpschetsen geven alvast een mooie impressie!

  Bekijk details van Herlocatie jeugd

 • Cashless in je bibliotheek

  10 augustus 2016

  Vanaf 5 september 2016 gaat de Bibliotheek Gelderland Zuid over op cashless betalen voor alle bibliotheekdiensten. Dit betekent dat er niet meer met contant geld betaald kan worden.

  Bekijk details van Cashless in je bibliotheek