Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Tips voor thuis


E-books

Wil je blijven lezen, dan kan dat natuurlijk! Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.
 

Luisterboeken

Download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. 
 

Boekentips #ikleesthuis

Onze klantadviseurs zitten niet stil. Nu de bibliotheken gesloten zijn vertellen ze jou graag welke boeken jij móet lezen. Bekijk hier onze boekenvlogs met de tofste boeken die nu ook als e-book verkrijgbaar zijn.

Bekijk onze boekentips

Oefenen met taal en de computer

Oefenen.nl

Hier kun je oefenen met taal, rekenen, internetten, gezondheid, verkeersregels en omgaan met geld. 


 

Slimme Nieuwslezer

Een digitale krant die dagelijks nieuws aanbiedt waarmee lezen en schrijven kan worden geoefend. Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. 


Stichting Taalmenu

Leer Nederlands of oefenen voor het inburgeringsexamen en voor het Staatsexamen I of II. 


 

Videobellen, hoe werkt dit?

SeniorWeb helpt je graag online op weg, met uitleg over videobellen of het gebruiken van sociale media.

Lees de stappen

Overige tips en databanken

De Start!krant


Deze digitale krant is voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen: onder wie inburgeraars, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici.

 

DelpherRuim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Duik in het verleden met de grootste online krantenbank van Nederland.

 

Het geheugen

Het Geheugen is een beeldbank met schilderijen, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, keramiek, postzegels, affiches en krantenknipsels.


Wil je graag meer met de computer doen?

SeniorWeb helpt je graag online op weg, met gratis Klik & Tik cursussen.

Bekijk de mogelijkheden