Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Tips voor thuis


Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau.

 

Theorie-examen

Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen!

 

Uittrekselbank

Heel handig als je een boekverslag moet schrijven of je voorbereidt op mondelinge literatuurexamens


Win een picknickmand met jouw favo boek!

Ben je momenteel een boek aan het lezen voor school of heb je een lievelingsboek dat je echt helemaal fantastisch vindt? Doe dan nu mee aan onze de enige-echte-grote-maak-je-eigen-creatieve-boekverwerking-wedstrijd!

Doe mee

E-books


Wil je blijven lezen, dan kan dat natuurlijk! Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.

 

Luisterboeken

Download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. 

 

de Jeugdbibliotheek

Meer leuke tips voor kinderen staan op de Jeugdbibliotheek. Genoeg inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. 

 

Boekentips #ikleesthuis

Onze klantadviseurs zitten niet stil. Nu de bibliotheken gesloten zijn vertellen ze jou graag welke boeken jij móet lezen. Bekijk hier onze boekenvlogs met de tofste boeken die nu ook als e-book verkrijgbaar zijn.

Bekijk onze boekentips

Overige tips

De Start!krant

Deze digitale krant is voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen: onder wie inburgeraars, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici.

 

DelpherRuim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Duik in het verleden met de grootste online krantenbank van Nederland.

 

Het geheugen

Het Geheugen is een beeldbank met schilderijen, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, keramiek, postzegels, affiches en krantenknipsels.