Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Coronavirus

Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tot nader order gesloten

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid in ieder geval tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. 

Dit geldt voor alle vestigingen in de zes gemeenten in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid: Nijmegen, Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Overbetuwe en Lingewaard.

Bibliotheekleden kunnen gratis gebruik blijven maken van de online diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books en luisterboeken. Geleende materialen kunnen online worden verlengd via ‘Mijn Bibliotheek’ of via de Bibliotheek Wise-app.

Sinds vrijdag 13 maart hoeven leden geen boetes te betalen voor het te laat inleveren van geleende materialen. Dit geldt tot een week na de heropening van onze bibliotheken. Daarna gelden onze normale regels weer voor het te laat inleveren van materialen.

De meest actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM

Ik wil graag naar de bibliotheek, kan dat?

Nee, dat kan helaas niet. Alle vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tot nader order gesloten.

Waarom zijn alle vestigingen gesloten?

Op zondag 15 maart kondigde het RIVM nieuwe richtlijnen aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De sluiting van de vestigingen ligt in lijn met dit advies. De veiligheid en gezondheid van de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers staan voorop.

Kan ik nog steeds boeken lenen?

Ja, je kunt nog steeds e-books en luisterboeken lenen. Alleen is het niet meer mogelijk om materialen te lenen uit onze fysieke collectie.

Krijg ik een boete als ik mijn boeken te laat inlever?

Sinds vrijdag 13 maart hoeven leden geen boetes te betalen voor het te laat inleveren van geleende materialen. Dit geldt tot een week na de heropening van onze bibliotheken. Daarna gelden onze normale regels weer voor het te laat inleveren van materialen. Opgebouwde boetes voor en na deze periode moeten uiteraard wel worden betaald.

Ik heb nog boeken thuis liggen, kan ik deze inleveren?

Je kunt jouw geleende materialen tot nader order thuis houden. Je hoeft hiervoor geen boete te betalen. De inleverbrievenbussen zijn gesloten, met uitzondering van Bibliotheek De Mariënburg. Hier kun je dus nog wel je materialen inleveren.

Ik heb een boek gereserveerd, blijft deze wel staan?

Ja,deze reservering blijft staan totdat onze bibliotheken weer open gaan.

Kan ik een nieuwe reservering plaatsen?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk om materialen uit onze collectie te reserveren, dit geldt ook voor het reserveren van materialen van andere bibliotheken. 

Tip: is er een boek dat je graag wilt lezen? Voeg deze toe aan je ‘favorietenlijst’ zodat je deze op een later moment alsnog kunt reserveren.

Ik zou naar een activiteit gaan, gaat deze door?

Nee, alle activiteiten en cursussen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tot nader order geannuleerd.

Ik heb een kaartje gekocht voor een activiteit, wat nu?

Betaalde activiteiten worden verzet of bezoekers krijgen het geld van gekochte toegangskaarten
terug.

Hoe weet ik wanneer de bibliotheek weer open is?

Wij volgen de ontwikkelingen over het coronavirus nauwkeurig. Zodra het RIVM meldt dat het weer veilig is om open te gaan, melden we dit via onze website en social mediakanalen.

Kan ik nog steeds lid worden van de bibliotheek?

Ja, je kunt nog steeds lid worden door je aan te melden via obgz.nl/lid-worden

Welke dienstverlening blijft nog wel doorgaan?

Je kunt nog steeds gebruik maken van onze online diensten zoals databankene-books en leestips.

Ik heb een andere vraag, kan ik deze ergens stellen?

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 18.00 uur via
024-3274911 of stel je vraag via info@obgz.nl.