Verbouwing in Bibliotheek Groesbeek

Gepubliceerd op: 15 november 2021 15:43

Van 29 november tot en met 31 december 2021 vindt er een verbouwing plaats in Bibliotheek Groesbeek, gevestigd in cultureel centrum De Mallemolen. De bieb maakt een ruimte vrij voor het Agora-onderwijs van het Montessori College. Bezoekers van de bibliotheek kunnen tijdens de verbouwing enige overlast ondervinden. Enkele activiteiten van de bibliotheek, zoals het Taalcafé, zullen in een andere ruimte in de bibliotheek plaatsvinden.

Het Montessori College was dringend op zoek naar een ruimte voor hun Agora-onderwijs. Dit hebben ze op de vide in Bibliotheek Groesbeek gevonden. Leerlingen krijgen daar vanaf volgend jaar les.

Collectie

De boekenkasten die nu op de vide in de bibliotheek staan, verhuizen naar de begane grond. De boekencollectie blijft gelijk, wel zullen de cd’s naar Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen verhuizen. Deze blijven dus in de collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid en kunnen door bibliotheekleden worden gereserveerd. Wel zal de collectie games uit Bibliotheek Groesbeek verdwijnen, deze passen niet meer binnen de huidige collectie. Voor jeugdleden zijn in de bieb wel Digi Toolkits beschikbaar: digitaal spelmateriaal zoals LEGO-robots en VR-brillen, waarmee ze thuis kunnen experimenteren.

Activiteiten

Tijdens de verbouwing wordt bekeken welke activiteiten door kunnen gaan. Voor het laatste nieuws kunnen bezoekers het beste de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid in de gaten houden (www.obgz.nl). Na de verbouwing zullen enkele activiteiten, zoals het Taalcafé, op een andere plek in de bibliotheek plaatsvinden.