Opening nieuwe bibliotheek in Herveld

Gepubliceerd op: 21 juni 2021 15:34

Vanaf woensdag 30 juni heeft het dorp Herveld in de gemeente Overbetuwe een eigen servicepunt van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op deze dag opent wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder ‘Bibliotheek Herveld-Andelst’ in dorpshuis De Hoendrik. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een feestelijk hapje en drankje. Voor de kleintjes is er een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Tingeling.

Het gloednieuwe dorpshuis De Hoendrik werd in maart 2021 in gebruik genomen. Het dorpshuis beschikt over een café en verschillende zalen waar activiteiten voor dorpsbewoners plaatsvinden. Een drankje in het café of een bezoek aan de bingoavond kan vanaf nu worden gecombineerd met een bezoekje aan de bibliotheek. De kleine collectie bestaat uit romans, grootletterboeken en boeken voor kinderen tot 14 jaar. Bibliotheekleden kunnen daarnaast gereserveerde materialen vanuit de hele collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid in deze vestiging ophalen en terugbrengen.

Programma

Op woensdag 30 juni om 13.30 uur zijn ouders en kinderen welkom bij de poppenkastvoorstelling ‘Spring dan vogeltje’ van Poppentheater Tingeling. Deze
voorstelling, over een jong vogeltje dat het nest niet durft te verlaten, is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De voorstelling duurt 20 minuten. Om 14.00 uur opent wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder officieel de nieuwe bibliotheek. “We zijn heel blij met dit servicepunt van de bibliotheek voor Herveld en Andelst. Door de bibliotheek te huisvesten in het nieuwe dorpshuis wordt De Hoendrik nog meer een plek om elkaar te ontmoeten. En hiermee is de bibliotheek voor inwoners van Herveld en Andelst een stuk dichterbij”, aldus de wethouder. Na de opening vindt om 14.30 uur nogmaals dezelfde poppenkastvoorstelling plaats. Iedereen is welkom om de nieuwe bibliotheek te komen bekijken.

Openingstijden

Bibliotheek Herveld-Andelst is toegankelijk als dorpshuis De Hoendrik (Het Dorpsplein 22) is geopend. Op dinsdag- en donderdagochtend van 11 tot 13 uur is er een klantadviseur in de bieb aanwezig om vragen te beantwoorden.