Nijmeegse stadsdichters: inauguratie Heidi Koren en afscheid Wout Waanders

Gepubliceerd op: 8 maart 2022 11:28

Heidi Koren is sinds februari 2021 de Nijmeegse stadsdichter. Vanwege de coronamaatregelen vond haar inauguratie nooit officieel plaats. Op zaterdag 19 maart komt daar verandering in. In Bibliotheek De Mariënburg wordt Heidi om 16.00 uur feestelijk geïnaugureerd en onthult haar voorganger Wout Waanders zijn stadsdichtersportret.

Op zaterdag 19 maart tussen 16.00 en 18.00 uur verwelkomt Nijmegen eindelijk op feestelijke wijze haar stadsdichter Heidi Koren. Noël Vergunst, de Nijmeegse wethouder Cultuur, zal Heidi officieel benoemen in Bibliotheek DeMariënburg. Haar voorganger Wout Waanders is aanwezig om zijn portret te onthullen in de eregalerij van stadsdichters. Er is muziek van Benji en natuurlijk veel poëzie. Aansluitend is er een borrel. De toegang is gratis.

Wat doet een stadsdichter?

Nijmegen is trots op haar stadsdichters. Onder meer Jaap Robben, Frouke Arns, Dennis Gaens, Marijke Hanegraaf en Amal Karam mochten zich in het verleden stadsdichter van Nijmegen noemen. De afgelopen twee jaar hebben Wout Waanders en Heidi Koren een stem gegeven aan de gevoelens en twijfels die alom heersten tijdens de coronapandemie. Ondanks de maatregelen zijn zij prachtige gedichten voor de stad blijven schrijven. Naast het schrijven van stadsgedichten, werkt de stadsdichter mee aan educatieve leesprojecten op Nijmeegse scholen en verzorgt voordrachten bij ‘eenzame uitvaarten’, uitvaarten van Nijmegenaren zonder familie of nabestaanden. De stadsdichter wordt door het College van Burgemeester en Wethouders aangesteld, na voordracht van productiehuis De Nieuwe Oost I Wintertuin en het bestuur van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen.