Een nieuw biebseizoen vol verhalen

Gepubliceerd op: 1 september 2020 12:00

Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bibliotheek terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door YouTuber Teun Peters, een lezing over de laatste ontwikkelingen rond dementie, een Boekenproeverij vol met leestips en een demonstratie over eHealth.

Kinderen die graag vloggen of YouTube-filmpjes maken, kunnen de kunst afkijken van de bekende YouTuber Teun Peters. Teun geeft op zondag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur een kindercollege in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt hoe hij samen met Dylan Haegens begon met filmpjes maken, hoe deze steeds succesvoller werden en natuurlijk geeft hij heel veel goede tips.

Lezingen door lokale experts
Onder de noemer ‘Universiteit van de bieb’ vinden in wijk- en dorpsbibliotheken lezingen plaats over uiteenlopende onderwerpen, verteld door lokale experts. Een leuke gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en meer te weten te komen over verrassende thema’s. Zo komt een Geriatrie-deskundige in Bibliotheek Beuningen vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementie. Deze lezing vindt plaats op donderdag 8 oktober van 20.00 tot 21.30 uur.

Demonstraties van nieuwe technieken
Vijftigplussers kunnen dit seizoen ook weer gratis Digi Demo 50+ demonstraties bijwonen. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers bijvoorbeeld hoe een robot, VR-bril of greenscreen werkt. Nieuw dit seizoen zijn de Digi Demo’s over eHealth-hulpmiddelen en het programmeren van een robot. Voor een demonstratie van eHealth kunnen geïnteresseerden op dinsdag 6 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Groesbeek terecht.

Leesinspiratie
Boekenliefhebbers die graag samen willen lezen en boeken bespreken, kunnen op dinsdag 8 september meedoen aan een speeddate-avond voor nieuwe leeskringen in Bibliotheek De Mariënburg. Lezers ontmoeten elkaar en krijgen tips over het opzetten van een leeskring. Om leesinspiratie op te doen, vindt op dinsdagavond 15 september de Boekenproeverij plaats in de stadsbibliotheek van Nijmegen. Een boekenpanel van bibliotheekmedewerkers en boekverkopers bespreken bijzondere pareltjes uit de boekenwereld.

Programmaoverzicht
Meer informatie over het programma is te vinden in de nieuwe inspiratiebrochure ‘BiebZINnig’ of het nieuwe BIEBblad voor de jeugd. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op www.obgz.nl/agenda. Bij alle activiteiten houdt de bibliotheek rekening met de voorschriften van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Daardoor is er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De bibliotheek adviseert om op tijd kaarten te kopen om verzekerd te zijn van een plaats.