Naar de bieb om te leren en mensen te ontmoeten

Gepubliceerd op: 12 november 2019 12:00

In de bibliotheek kun je veel informatie vinden, maar ook leerzame activiteiten bezoeken. Bijvoorbeeld een computercursus, demonstraties van digitale technieken of bijeenkomsten om samen verhalen uit te wisselen. Want de bibliotheek is een plek waar mensen zichzelf kunnen ontplooien én elkaar kunnen ontmoeten.

Iemand die graag naar de bibliotheek komt voor de sociale contacten, is Jeanne Krijnen uit Beuningen. Met haar 91 jaar fietst ze nog iedere week naar de bieb voor de Klik & Tik-cursus. Ze vindt het belangrijk om te leren hoe ze met haar iPad moet omgaan. “Dankzij de Klik & Tik-cursus weet ik hoe ik digitale foto’s kan versturen naar mijn dochters. Ook heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe ik de iPad moet opladen en harder en zachter zetten.” Jeanne is weduwe en haar dochters wonen niet naast de deur. Daarom bezoekt ze veel activiteiten waarbij ze andere mensen ontmoet. Zoals in de bieb.

Gezellig en leerzaam

“Ik vind sociale contacten heel belangrijk, daarom bezoek ik de Klik & Tik-cursus. Het is gezellig om tijdens de cursus met andere mensen een kop koffie te drinken. Bovendien leer ik iedere week weer wat bij.” Naast de Klik & Tik-cursus organiseert de bibliotheek ook de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’. Hier leer je je weg vinden op websites van de overheid, zoals de gemeente of Belastingdienst. Of bezoek eens een DigiDemo 50+-bijeenkomst en ervaar hoe een robot, greenscreen of Virtual Reality-bril werken. Liever onder het genot van een kop koffie verhalen over vroeger en nu uitwisselen? Sluit dan eens aan bij een Vertel eens-bijeenkomst in de bibliotheek.

Kijk voor meer informatie over alle leerzame en gezellige bijeenkomsten op www.obgz.nl/agenda of www.obgz.nl/digitaalvaardig. Of vraag naar het programmaboekje of de brochure ‘Digitaal op weg’ in de bibliotheek.