Op zoek naar jouw ideale boek

Gepubliceerd op: 19 oktober 2020 10:00

Ken je dat? Dat je in de bibliotheek of boekhandel loopt, en geen idéé hebt welk boek je moet kiezen. Gelukkig weet de bibliotheek raad. Via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid vind je allerlei boekentips. Jongeren kunnen zelfs persoonlijk advies krijgen van leesexpert Marjolein Hordijk.

Nu we vanwege corona vaker thuis zijn, hebben mensen meer tijd om te lezen. Uit onderzoek van GfK uit mei 2020 blijkt dat vier op de tien Nederlanders sinds de lockdown in maart meer tijd zijn gaan besteden aan het lezen van boeken. Maar het is niet altijd makkelijk om een boek te vinden dat je bij je past. Houd je van thrillers? Ben je een fervent lezer van historische verhalen? Of lees je liever non-fictie? Jouw bibliotheek heeft vast en zeker een boek in de collectie dat
je binnen mum van tijd verslindt. Je moet deze alleen nog zien te vinden. Dat kan via de website van de bibliotheek: www.obgz.nl/leestips. Hier vind je een
heleboel leestips voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De leestips voor volwassenen zijn ingedeeld naar genre, de leestips voor kinderen en jongeren naar leeftijd. Ook interessant voor ouders die op zoek zijn naar een geschikt boek voor hun kind(eren). Heb je een leuk boek gevonden? Dan kun je als bibliotheeklid de titel met één druk op de knop gratis reserveren en laten bezorgen bij jouw bibliotheek.

Marjolein weet raad

Lezen saai? Dan ben je hét boek dat jou helemaal pakt gewoon nog niet tegengekomen. Jongeren tussen de 15 en 18 jaar kunnen persoonlijke leestips aanvragen bij leesexpert Marjolein Hordijk. Vul een online formulier in waarop je aangeeft wat je hobby’s zijn, welke onderwerpen je interessant vindt, of welke films of series je graag kijkt. Marjolein mailt je vervolgens persoonlijk terug met een aantal leestips. En ze vertelt er natuurlijk ook bij waaróm deze boeken zo tof zijn. Je vindt het formulier op www.obgz.nl/leestips/jongeren.