Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 14 maart 2022 11:40

De hele maand april staat bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Natuurlijk kun je over dit thema veel boeken vinden in de bieb. Maar ook veel activiteiten gaan in april over de natuur en het klimaat. In verschillende bibliotheken vinden lezingen en kindercolleges plaats over klimaatverandering, biologisch voedsel, bedreigde diersoorten en duurzame landbouw.

Smeltende ijskappen, het stijgen van de zeespiegel, uitstervende dierenrassen, luchtverontreiniging.. we kennen allemaal de gevolgen van klimaatverandering. Hoe kunnen we zelf ons steentje bijdragen om deze processen terug te dringen? En hoe is het nu gesteld met de natuur en de dieren om ons heen? In de bibliotheek kom je dit gedurende de maand april allemaal te weten.

Klimaatverandering toegankelijk uitgelegd

Jeugdauteur Marc ter Horst bijt op 4 april het spits af in Bibliotheek Beuningen. Hij vertelt aan kinderen over klimaatverandering. Zijn kennis hierover heeft hij heel toegankelijk opgeschreven in zijn bekroonde boek ‘Palmen op de Noordpool’. Hij geeft een interactieve presentatie vol spannende verhalen, grappige illustraties en praktische tips. In verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn er kindercolleges over vogels, vlinders, bijen, recycling, biologisch voedsel en wateroverlast. Alle kindercolleges zijn gratis.

Natuurbescherming

Ook als volwassene kun je volop nieuwe kennis over duurzaamheid op doen in de bieb. In de bibliotheken in de gemeente Berg en Dal vinden lezingen plaats over de natuur in Groesbeek, Leuth en Beek-Ubbergen. In Bibliotheek Muntweg in Nijmegen leer je hoe beestjes in de grond planten én jouzelf veel gezonder kunnen maken. Bibliotheek Beuningen vertelt Joop Pors van Duurzaam Loket Beuningen hoe we ons eigen leefbiotoop kunnen beschermen.

Kijk voor het hele programma van de Maand van de Duurzaamheid, leestips en ticketverkoop op www.obgz.nl/mvdd.