InScience Junior Big Idea met hersenwetenschapper Job van den Hurk

Gepubliceerd op: 1 november 2021 17:01

Op donderdag 11 november tussen 15.30 en 16.30 uur is hersenwetenschapper Job van den Hurk te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt speciaal voor kinderen van alles over ons bewustzijn. Hoe werkt dat nu eigenlijk in je hersenen?

Je kent Job van den Hurk misschien wel als de Prof van het NPO Zapp-programma Brainstorm. Hij gaat het hebben over je bewustzijn. Wat is bewustzijn eigenlijk, hoe werkt dat precies in je hersenen, en kun je ook een robot bewustzijn geven? Job laat zien dat je met de nieuwste technieken een kijkje kunt nemen in iemands bewustzijn, en wat daar nou zo handig aan is. Kinderen mogen hem ondertussen het hemd van het lijf vragen. De entree is gratis, maar wel even aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda).

Film

Op het wetenschapsfilmfestival InScience, dat plaatsvindt van 10 - 14 november, draait op zondag 14 november om 10.30 uur de film Ron’s Gone Wrong (Sarah Smith, Jean-Philippe Vine, Octavio E. Rodriguez, 2021). Deze animatiefilm gaat over of je vrienden kunt worden met een robot. Voorafgaand aan de film vertelt Ella Velner over haar promotieonderzoek naar de interactie tussen kinderen en robots. Meer informatie op www.insciencefestival.nl.