Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Muntweg

Gepubliceerd op: 18 november 2019 12:00

Op maandag 2 december opent wethouder Noël Vergunst de vernieuwde bibliotheek aan de Muntweg in Nijmegen. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Ook is er een workshop Virtual Reality en een voorleesactiviteit voor de kleintjes.

Bibliotheek Muntweg was ruim vijf weken dicht vanwege een grondige verbouwing. De  opgeknapte bibliotheek heeft een huiselijke uitstraling met comfortabele fauteuils, een koffiehoek en een grote leestafel. Ook de jeugdafdeling is flink opgeknapt. Zowel de binnen- als buitenkant heeft een fris likje verf gekregen en de tuin is aangepakt.

Programma

Op 2 december vanaf 13.30 uur kunnen jong en oud experimenteren met VR-brillen. Duik in een virtuele wereld en maak een ritje in een achtbaan. Of bekijk een rustgevend koraalrif. Met een VR-bril op is het nét echt. Ook leest voorlezer Cilia mooie verhalen voor aan de kleintjes. Om 14.00 uur verricht de Nijmeegse wethouder van de cultuur, Noël Vergunst, de officiële opening samen met Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De workshop Virtual Reality en de voorleesactiviteit duren tot 15.30 uur.  

Op woensdagen eerder open

Vanaf maandag 25 november 2019 is de vernieuwde bibliotheek aan de Muntweg al in bedrijf. Vanaf 27 november is deze bieb elke woensdag om 11.00 uur geopend in plaats van om 14.00 uur. Op de andere weekdagen zijn de deuren als vanouds geopend van 14.00 tot 18.00 uur. In het weekend is de bibliotheek op zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur.

Wil je weten wat er de komende maanden allemaal te zien en te beleven is in de bieb? Kijk op www.obgz.nl/agenda voor het hele programma.

 

Foto door Marcel Krijgsman