Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Beek-Ubbergen

Gepubliceerd op: 5 september 2019 12:00

De bieb in Beek-Ubbergen is helemaal vernieuwd. Wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal verricht op woensdag 25 september om 14.30 uur de officiële opening. Kinderen kunnen deze dag experimenteren met een greenscreen of meedoen aan een circusworkshop. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom om de feestelijke opening mee te vieren.

De vernieuwde bibliotheek op de begane grond van het Kulturhus in Beek-Ubbergen heeft een frisse, open uitstraling. Aan de ‘leesbar’ kunnen bezoekers met een kopje koffie rustig lezen. Kinderen kunnen lekker struinen in het ‘boekenbos’. Wethouder Annelies Visser opent samen met Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid, om 14.30 uur de vernieuwde bieb. Kinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur capriolen uithalen tijdens een circusworkshop of gekke foto’s maken met een greenscreen. Beide workshops zijn gratis.

Nieuwe activiteiten

Pauline Dircks, programmamaker in Bibliotheek Beek-Ubbergen, is enthousiast over de vernieuwde bibliotheek. “Het is een prachtige plek om onze activiteiten te organiseren, zoals digitale workshops, lezingen en computercursussen. We hebben dit jaar ook twee nieuwe activiteiten: verhalen uit de teletijdmachine en DigiDemo 50+. Kinderen kunnen luisteren naar spannende verhalen van vroeger en 50-plussers zijn van harte welkom bij demonstraties van digitale technieken, zoals Virtual Reality.”

Openingstijden

De bibliotheek is toegankelijk als het Kulturhus is geopend. Dit betekent dat bibliotheekleden doordeweeks in ieder geval tot 19.00 uur materialen kunnen lenen en weer terugbrengen. Van maandag t/m woensdag van 13.00 tot 17.00 uur is personeel aanwezig om bezoekers te woord te staan. Dit geldt ook voor de vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur wordt de bibliotheek bemand door vrijwilligers. Op zaterdag en zondag is de bieb gesloten. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/openingstijden.

 

Foto door Kyra van Hulzen