Feestelijke opening Taalcafé in Bibliotheek Malden

Gepubliceerd op: 10 september 2019 12:00

Op vrijdag 27 september is er een feestje in Bibliotheek Malden. Dan wordt het nieuwe Taalcafé feestelijk geopend door wethouder Frank Eetgerink. In het Taalcafé oefenen nieuwkomers samen met vrijwilligers met het spreken van de Nederlandse taal.

Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die graag (beter) Nederlands willen leren. Onder begeleiding van vrijwilligers leren de bezoekers nieuwe Nederlandse woorden. Ook spelen ze taalspelletjes. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten.

Programma opening

Op vrijdag 27 september is iedereen om 10.00 uur van harte welkom in de bibliotheek in Malden voor koffie en thee met iets lekkers. De muzikanten Mohadin Molly en Sadi Almcrue vrolijken de bijeenkomst op met Koerdische muziek. Om 10.30 uur verricht wethouder Frank Eetgerink de officiële opening van het Taalcafé. Aansluitend vindt om 11.00 uur het eerste Taalcafé plaats met als thema ‘feest’.

Samen Nederlands oefenen

Nieuwkomers kunnen vanaf 27 september iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in het Taalcafé in Bibliotheek Malden. Het is geen les of cursus, iedereen kan gewoon binnenlopen. Aanmelden is niet nodig. Kijk op www.obgz.nl/taalvaardig voor meer informatie of haal de brochure in de bieb.

 

Foto door Marcel Krijgsman