Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb

Gepubliceerd op: 21 september 2021 16:28

De Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Ook in de bieb kunnen kinderen alvast dromen over later. In en rond Nijmegen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid leuke kindervoorstellingen en workshops. In samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) zijn er in Nijmegen vrolijke kinderboekenfeestjes en muziekactiviteiten voor peuters. Thuis kunnen kinderen ontdekken welke outfit bij hen past met de ‘Worden wat je wil’-knutselplaat.

Kinderen kunnen hun droombaan ontdekken in de bieb. In verschillende bibliotheken vinden kindervoorstellingen plaats over de meest wonderlijke beroepen. In Malden dromen Pat en Pet over wat ze later willen worden en zingen er zelfgemaakte liedjes over. En in Groesbeek vertelt boswachter Jan over de meest vreemde beroepen van dieren. In Theater de Molen in Beuningen is er een voorstelling voor jonge klimaatactivisten: ‘Paniek in de wolkenfabriek’. Een kolderieke voorstelling over klimaatverandering.

Nijmeegse Kinderboekenweek

Tijdens de ‘Kinderboekenfeestjes’ in Bibliotheek Oosterhout-De Klif, Bibliotheek De Biezantijn, Lindenberg Aldenhof en De Broederij kunnen kinderen tijdens een vertelvoorstelling nadenken over wie of wat ze willen zijn. Ook is er een workshop waarin kinderen samen met tekentalenten Jelko en Baukje een boek over zichzelf gaan maken. De jongste bezoekers kunnen tijdens ‘Muziek voor Peuters’ als echte zangers en muzikanten luisteren en meezingen met Frauke.

Knutselplaat en games in de bieb

In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tijdens de Kinderboekenweek leuke knutselplaten met een aankleedpop te verkrijgen. Word jouw kind zeemeermin, ontdekkingsreiziger of biebheld? Knip de kleren uit, en verkleden maar! Liever met games aan de slag? Bibendo heeft speciaal voor de Kinderboekenweek samen met een aantal bibliotheken supertoffe games ontwikkeld. Speel het beroepenspel, mysteriespel of green screen spel. In de bieb hangen posters met een QR-code. Scan deze code en het gamen kan beginnen. In de games worden ook toffe boekentips gegeven.

Programma en kaartverkoop

Het complete programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek. Hier vind je ook leuke boekentips en informatie over de kaartverkoop.