Basisschool De Geldershof opent Bibliotheek op school

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 12:00

Een mooi feestje woensdag 22 januari op basisschool De Geldershof in Lent: de eigen Bibliotheek op school werd onder luid gejuich van leerlingen, ouders en leerkrachten geopend. Meer dan duizend gloednieuwe biebboeken staan te glimmen om geleend te worden. Directeur Joy Brattinga: “Wij vinden het belangrijk om leerlingen te motiveren om meer te lezen.”

De Bibliotheek op school is een samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid en mede mogelijk gemaakt door twaalf lokale sponsors, waaronder het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Tijdens de opening onthulden enkele leerlingen een plaquette met de namen van de lokale geldschieters. Het schoolplein was gevuld met leerlingen en docenten verkleed als hun favoriete boekfiguur. Niemand minder dan Professor S. uit het boek ‘Professor S. en de verslaafde koning’ van Erik Scherder sprak de kinderen toe en maakte van de opening een echt leesfeest. 

Het nut van lezen

Directeur Joy Brattinga van De Geldershof is blij met de Bibliotheek op school. “Lezen kan heel veel plezier brengen onder leerlingen. Bovendien is het goed voor je algemene ontwikkeling en taalvaardigheid. Ook vinden we het belangrijk dat kinderen zich leren verplaatsen in de belevingswereld van anderen. Dit leer je door het lezen van verhalen.”

Moppereend in de klas

Na de opening gingen enkele medewerkers van de bibliotheek verkleed als ‘Moppereend’ voorlezen in de klassen. Moppereend is het prentenboek dat centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen, die vandaag beginnen. Tot en met 1 februari worden er in diverse bibliotheken voorstellingen opgevoerd over deze mopperige eend. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

 

 

Foto door Marcel Krijgsman