Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open

Gepubliceerd op: 27 mei 2020 12:00

De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid in Leuth, Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Overasselt, Doornenburg en Ewijk gaan op dinsdag 2 juni weer open. Bibliotheekleden kunnen tijdens de openingstijden van het dorpshuis waar de bieb is gevestigd, terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Ook kunnen bibliotheekleden hier hun gereserveerde materialen ophalen. Zeventien grotere vestigingen openden op 18 mei al hun deuren.

In de kleinere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid is geen personeel aanwezig. Inleveren van geleende boeken en andere materialen kan in deze vestigingen tot en met 9 juni nog zonder boete. Voor materialen die vóór 14 maart ingeleverd hadden moeten worden, wordt geen boete berekend in de periode van 14 maart tot en met 9 juni. De reserveringen die al klaar stonden voordat de bibliotheken dichtgingen, blijven staan tot en met 9 juni. 

In verband met de veiligheid van de bezoekers is het in de bibliotheken nog niet mogelijk om te lezen, te studeren of anderen te ontmoeten. Om alles veilig te laten verlopen, worden bezoekers verzocht de richtlijnen van het dorpshuis op te volgen. Kijk voor een overzicht van alle coronamaatregelen van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/heropening.

Update: vanaf 4 juni gaat ook Bibliotheek Angeren weer open. Bekijk hier de openingstijden.