Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

Gepubliceerd op: 21 april 2020 12:00

Debuteren met een roman is voor een schrijver een belangrijke mijlpaal, maar wat als je boek precies uitkomt in de coronaperiode? In de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live spreken Marcel Rözer en Marjolein Visser met Jelko Arts over hun boeken en over deze vreemde manier van debuteren. Laurens van de Linde verzorgt een muzikaal intermezzo. De live-uitzending vindt plaats op woensdag 29 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Thiemeloods en is te bekijken via Twitch TV.

De talkshow is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid, in samenwerking met boekhandel Dekker van de Vegt. Normaal gesproken vindt een literair programma als deze plaats in Bibliotheek De Mariënburg. Vanwege de sluiting van de bibliotheken is nu gekozen voor een live-verbinding vanuit de Thiemeloods. Via https://www.twitch.tv/vintagesoundsystem kunnen boekenliefhebbers live meekijken. De uitzending is na afloop terug te kijken via deze link. 

Over de schrijvers
De eerste roman van Marcel Rözer, ‘Het blauwe wonder’, gaat over een geschiedenisdocent die na een burn-out aan de slag gaat als veerman. Hij wordt belaagd door onbestemde angsten over Duitsland, het land van Rilke en de Endlösung. Om hiervan af te komen moet hij op reis naar Dresden, naar het moment in zijn leven waarop alles klopte. Rözer publiceerde eerder sportboeken en het non-fictieboek Zo vader. Hij is columnist van De Gelderlander.

Marjolein Visser debuteerde met ‘Restmens’, een roman over de vraag of sommige levens minder waard zijn dan andere. Aan de hand van twee personages die buiten de boot zijn gevallen, vertelt Visser een indringend, tragikomisch verhaal over de plek die zij innemen in een wereld die gericht is op uiterlijke schijn. Visser is naast schrijver ook psycholoog en antropoloog. Ze won verschillende schrijfwedstrijden, waaronder de VPRO Bagagedrager. 

Tips voor Thuis
De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn dicht, maar online gaat de dienstverlening van de bibliotheek verder. Bekijk de Tips voor Thuis-pagina voor nog meer lees-, leer- luisterplezier in deze coronatijd: www.obgz.nl/tipsvoorthuis