Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

Gepubliceerd op: 17 april 2020 12:00

Op woensdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers via Twitch TV kijken naar een live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken twee bibliotheekmedewerkers en een boekverkoper van Dekker v.d. Vegt de mooiste pareltjes uit de boekenwereld.

Normaal gesproken vindt de Boekenproeverij in Bibliotheek De Mariënburg plaats. Vanwege de sluiting van de bibliotheken is nu gekozen voor een live-verbinding vanuit de Thiemeloods. Via https://www.twitch.tv/vintagesoundsystem kunnen boekenliefhebbers live meekijken. De uitzending is na afloop terug te kijken via deze link. 

Inspiratie voor lezers
Bibliotheekmedewerkers Marjolein Hordijk (projectmedewerker) en Kitty Ferrari (adviseur media) gaan samen met boekverkoper William Remmers van Dekker v.d. Vegt in gesprek met schrijver en dichter Heidi Koren. Ze bespreken naast nieuwe titels, ook minder bekende boeken die zeer de moeite waard zijn om te lezen. Titels die heel geschikt zijn voor leeskringen, maar natuurlijk ook voor andere leesliefhebbers. Marjolein en Kitty bespreken titels van e-books die te vinden zijn in de Online Bibliotheek of de ThuisBieb-app (kijk voor meer informatie op www.onlinebibliotheek.nl). William geeft tips over actuele boeken die lezers nu absoluut niet mogen missen. 

Win een boek
Tijdens de uitzending is er een prijsvraag, waarbij kijkers een van de besproken boeken kunnen winnen. Aan het eind van de uitzending wordt er nog een boek weggegeven, deelnemen aan deze prijsvraag kan tot woensdag 29 april. Op deze dag wordt de winnaar ’s avonds bekend gemaakt tijdens een live-uitzending met boekpresentaties van de Nijmeegse schrijvers Marjolein Visser en Marcel Rözer, ook vanuit de Thiemeloods. Meer informatie hierover is binnenkort beschikbaar op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl). 

Tips voor Thuis
De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn dicht, maar online gaat de dienstverlening van de bibliotheek verder. Bekijk de Tips voor Thuis-pagina voor nog meer lees-, leer- luisterplezier in deze coronatijd: www.obgz.nl/tipsvoorthuis