Bibliotheekbezoek voor peuters

Wil je als ouders of verzorgens samen met je peuter op een speelse manier kennismaken met de bibliotheek? Maak dan een afspraak voor een (groeps)bezoek.

Tijdens dit bezoek staat voorlezen centraal en er vindt altijd een leuke activiteit rondom een prentenboek plaats. Het thema van het bezoek stellen wij samen met jou vast. Een peuterbezoek kun je ook plannen als start of afsluiting van een project. Daarnaast kunnen peuters een boek uitzoeken voor de speelzaal of kinderdagverblijf.

Als een bezoek met peuters aan de bibliotheek voor jou moeilijk te organiseren is, is het natuurlijk ook mogelijk dat de bibliotheek bij jou op bezoek komt. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je terecht bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid, of stuur een mail naar Willeke Buijssen.

  • Kosten: € 15,- excl. BTW voor het eerste bezoek van de groep aan de bibliotheek.
  • Bij een volgend bezoek zijn de kosten € 35,- excl. BTW.

Ondersteuning bij ouderbijeenkomsten

Wist je dat de Bibliotheek ook ouderbijeenkomsten ondersteunt met materialen over het door jou gewenste thema?

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je terecht bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid, of stuur een mail naar Willeke Buijssen.

  • Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Informatiebijeenkomsten voor ouders, verzorgers of professionals

Voorlezen aan baby’s kan dat? Wat is het effect van voorlezen op de taalontwikkeling van kinderen? Waarom is voorlezen belangrijk?

Kinderen leren veel van voorlezen. Al vanaf de babyleeftijd heeft voorlezen een gunstig effect op de taalontwikkeling van kinderen. Zelfstandig leren lezen in groep 3 gaat gemakkelijker wanneer kinderen plezier beleven aan verhalen en voorlezen en gewend zijn aan boeken. Voorlezen en samen bezig zijn met boeken, versjes en liedjes is goed voor de ontwikkeling van de taal, het gevoelsleven, de fantasie en de concentratie van het kind.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je terecht bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid, of stuur een mail naar Willeke Buijssen.
De invulling van de ouderbijeenkomst stellen wij samen met jou vast.

  • Kosten € 75,- excl. BTW of op basis van een offerte.