Koffie met... Sander Ederveen

Sander Ederveen uit Nijmegen is producent en daarnaast projectleider van diverse (culturele) evenementen zoals Nacht van de Vluchteling, maar ook Roze Woensdag: Één van de grootste LHBTIQ+ events van Nederland, dat iedere derde woensdag van juli plaatsvindt in Nijmegen. Sander’s drijfveer is dan ook om mensen te verbinden, te inspireren en te motiveren via betekenisvolle evenementen, en zo iets moois toe te voegen aan de wereld.

Hoe drink je je koffie (of thee) het liefst?
Koffie, zwart. Zoals Douwe (Egberts) het bedoeld heeft, anders had hij er wel melk en suiker in gedaan toen hij het uitvond. 😉

Wat betekent de bibliotheek voor jou?
Ik moet zeggen dat ik niet zo veel in de bibliotheek kom. Ik kom er alleen wanneer er een samenwerking is tussen dingen die ik doe en de bieb.

Favoriete (e)-boek/luisterboek/podcast/gedicht? Wat maakt deze zo bijzonder voor jou?
Ik val graag in slaap met een luisterboek. En dat doe ik dan het liefst met een jeugdboek. Recent ben ik nogal fan van de luisterboeken van Jan Terlouw. De Koning van Katoren, Oorlogswinter. Jan Terlouw leest de boeken trouwens zelf voor. Nu ben ik dus enorm fan van deze man, de diversiteit in zijn werkzame leven is een inspiratie, en hoe lief deze man is ook! Dus meteen een verzoekje aan jullie als bieb: Zet meer van zijn boeken in luisterboekvorm online!

Daarnaast houd ik van het lezen van boeken die je denken verruimen. Bijvoorbeeld The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson. Je zult mij niet snel een roman zien lezen.

Boekenbiecht: heb je een guilty pleasure?
Nouja, dan moeten we even switchen naar muziek en TV, mag dat ook in deze ‘koffie met..’? Ik luisterde vroeger nog wel eens naar Genesis en Phill Collins…..En dat doe ik nog steeds wel eens 😊. Ook kijk ik zéér graag naar ‘We zijn er bijna’, slow TV van Max.

Waar lees je het liefst?
Luisterboeken dus op bed! Maar een boek als The subtle art of not giving a f*ck lees ik als ik weg ben uit de stad. Bijvoorbeeld in de sauna, als ik een weekendje weg ben met mijn Camper ‘Carl’.

De favorieten van Sander

 • Koning van Katoren

  Jan Terlouw

  De vrolijke oude koning van Katoren is overleden, en er is geen troonopvolger. Zes zure ministers regeren nu al zeventien jaar het land en beweren dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Op een dag meldt de zeventienjarige Stach zich bij de ministerraad. Hij is in dezelfde nacht geboren als de oude vorst stierf en wil weten wat hij...

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Koning van Katoren

 • Oorlogswinter

  Jan Terlouw

  Plotseling is de 16-jarige Michiel betrokken bij het verzet en ervaart hij hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Maar van wie? Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Oorlogswinter

 • De edele kunst van not giving a f*ck

  Mark Manson

  Betoog over het goede leven: je hoeft niet altijd positief te zijn, maar in plaats daarvan moet je jouw tekortkomingen en de tegenslagen in het leven onder ogen zien en daarmee leren leven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De edele kunst van not giving a f*ck