Koffie met...

...lokale verschilmakers

In Koffie met... gaan we het gesprek aan met ‘bekenden’ in de breedste zin van het woord: Bekende Nijmegenaren, maar ook bekenden uit gemeenten rondom Nijmegen. Mensen die achter de schermen hun steentje bijdragen aan de vooruitgang naar een mooiere en betere toekomst, ondernemers die we allemaal kennen (of juist niet), lokale schrijvers en dichters, een vaste biebbezoeker of een kleuter die zijn eerste biebboek komt lenen.

Op deze pagina vertellen ze ons over hun ervaringen met de bibliotheek en delen hun favorieten op het gebied van lezen, kijken en luisteren.

Koffie met... Hanneke Hendrix!

Hanneke Hendrix is schrijver, columnist, podcast- en hoorspelmaker. Ze werkte jarenlang achter de bar in het Nijmeegse café In de Blaauwe Hand en schreef daar haar eerste roman, De Verjaardagen. Inmiddels werkt ze aan haar vierde roman en is ze druk met haar podcastproject 365 voicemails voor Sjors. Hanneke woont met man en dochter in een dorpje vlakbij Nijmegen.

Hoe drink je je koffie (of thee 😉) het liefst? Ik ben heel neurotisch in mijn koffie- en theegebruik: 's ochtends drink ik zwarte filterkoffie en losse earl grey thee, 's middags koffie verkeerd en 's avonds jasmijnthee.

Wat betekent de bibliotheek voor jou? Ik ging er als kind al veel heen en ben altijd naar de bieb blijven gaan. Ik kom uit een echte bieb-familie, mijn broer werkt in de bieb en we hebben altijd abonnementen gehad. Ik mis het binnenwandelen en door de boeken snuffelen nu de bieb dicht is door corona.

Favoriete (e-)boek/luisterboek/podcast/gedicht? Ik lees nu Wij zijn licht van Gerda Blees en dat is echt fantastisch! 

Wat maakt deze zo bijzonder voor jou? De wisselende perspectieven zijn zo geestig en tegelijkertijd schrijnend. Zo slim geschreven! Echt jaloersmakend goed.

Boekenbiecht: Heb je een guilty pleasure (denk bijvoorbeeld aan het lezen van boeketreeksen o.i.d.: iets waar je stiekem heel erg van kan genieten)? Ik geloof niet in guilty pleasures. Als je ergens van geniet, dan moet je het vooral lezen en je niet schamen omdat je denkt dat je geen smaak hebt! Dus het is voor mij geen biecht om te zeggen dat ik, naast abonnementen op NRC en De Groene Amsterdammer, ook een jaarabonnement heb op de Mijn Geheim. Zo!

Ook lees ik erg graag allerlei soorten thrillers. Ik ben daar een veelvraat in. Als ik een serie zie die op een boek is gebaseerd, dan ga ik daarna meestal het boek lezen om te kijken hoe ze het hebben omgezet. Ik heb net het boek waarop de Netflix-serie Behind her eyes is gebaseerd uit, dat boek viel tegen in vergelijking met de serie. Dat vind ik dan niet teleurstellend of zonde van mijn tijd, maar vooral heel interessant.

Waar lees je het liefst? In de luie stoel naast de houtkachel (écht waar).

De favorieten van Hanneke Hendrix

  • Wij zijn licht

    Gerda Blees

  • Behind her eyes

    Netflix serie

  • Mijn Geheim

    Tijdschrift


Vorige koffiemomenten

Hier vind je alle favorieten van onze voorgaande koffiedrinkers!

De favorieten van Thijs Kersten

De favorieten van Teun Peters

De favorieten van Heidi Koren

De favorieten van Alma Tostmann