Koffie met...

...lokale verschilmakers

In Koffie met... gaan we het gesprek aan met ‘bekenden’ in de breedste zin van het woord: Bekende Nijmegenaren, maar ook bekenden uit gemeenten rondom Nijmegen. Mensen die achter de schermen hun steentje bijdragen aan de vooruitgang naar een mooiere en betere toekomst, ondernemers die we allemaal kennen (of juist niet), lokale schrijvers en dichters, een vaste biebbezoeker of een kleuter die zijn eerste biebboek komt lenen.

Op deze pagina vertellen ze ons over hun ervaringen met de bibliotheek en delen hun favorieten op het gebied van lezen, kijken en luisteren.

Koffie met... Thijs Kersten!

Thijs Kersten is pas 18 jaar, maar mag zich sinds begin 2021 de dorpsdichter van Heumen noemen. De student Klassieke talen noemt zichzelf een “dichter van het spoken word”. Hij maakt gedichten met een sterk muzikaal ritme. Voor zijn roman Negeer de mogelijkheden ontving hij in juni 2020 de Boekgoud Fictieprijs. Voor ons buiten zinnen-talententraject droeg hij in een video zijn gedicht Professorcomplex voor.

Hoe drink je je koffie (of thee 😉) het liefst? Ik leer nu nog koffie drinken, om mijn tentamenweken fatsoenlijk door te komen!

Wat betekent de bibliotheek voor jou? Het begin van mijn schrijverschap. Ik las toen ik klein was al super veel en ging graag naar de bibliotheken bij mij in de buurt. De optredens en literaire avonden die me gemotiveerd hebben om te gaan schrijven, vonden grotendeels plaats in Bibliotheek De Mariënburg. 

Favoriete (e-)boek/luisterboek/podcast/gedicht? Ik ben heel slecht in keuzes maken over dit soort dingen, omdat er zoveel goeds is. Ik kies er nu voor twee!

  1. Het Wolfgetal van Laura van der Haar vind ik echt een topboek. Het is een boek dat toch bouwt op mysterie, maar nergens doekjes omwindt. Alsof er in de wereld van dit boek helemaal geen schaamte
    bestaat rondom... nou ja, alles.
  2. Toch zonken ze niet van Max Hermens. Dit is een chapbook van het talent agency van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Ik leerde Max kennen toen ik mijn schrijven net serieus begon te nemen – eind 2019. De verhalen die hij schrijft vond en vind ik echt prachtig en intiem. Heel fijn om mee bezig te zijn.

Tijd voor de Boekenbiecht: Heb je een guilty pleasure (denk bijvoorbeeld aan het lezen van boeketreeksen o.i.d.: iets waar je stiekem heel erg van kan genieten)? Het past eigenlijk niet in mijn straatje, maar ik kan een goed Dan Brown boek toch echt wel waarderen! Verder lees ik ook graag Apuleius, een Romeinse schrijver van dronkenmansverhalen. Goed tegen de verveling.

 Waar lees je het liefst? In de tuin hebben we een tuinhuisje waar eigenlijk nooit mensen zitten – ook niet in de zomer. Als het een beetje te doen is buiten, ga ik daar zitten. Afgezonderd, rustig, even ontsnappen aan de wereld.

De favorieten van Thijs


Vorige koffiemomenten

Hier vind je alle favorieten van onze voorgaande koffiedrinkers!

De favorieten van Teun Peters

De favorieten van Heidi Koren

De favorieten van Alma Tostmann