Agenda Kennisdelers

In de regio Gelderland-Zuid wonen een groot aantal deskundige mensen die door hun werk of hobby veel weten over een specifiek onderwerp. De Bibliotheek Gelderland Zuid deelt deze schat aan kennis tijdens de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’.

Kennisdelers is een reeks online lezingen over zeer verschillende onderwerpen: van Bhutan tot Nijmeegse kunst en van dystopische literatuur tot omgaan met stress. De lezingen vinden telkens van 20.00 tot 21.00 uur plaats via het online platform WebinarGeek. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen. Toehoorders kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers.

 • Kennisdelers | Sjoerd van Hoorn: Waarom is hedendaagse kunst zo lelijk? Bekijk details

  Van 20:00 tot 21:00 | online via WebinarGeek

  Waarom is hedendaagse kunst zo lelijk? Het eerste waar de meesten van ons aan denken bij het woord 'kunst' is iets dat we mooi vinden, vaak een mooi schilderij, bijvoorbeeld van Vermeer of Monet. Maar zulke schoonheid is allang niet meer het voornaamste kenmerk van de kunst die vandaag de dag gemaakt wordt.

  di 25 jan

 • Kennisdelers | Marc ter Horst: klimaatverandering toen & nu Bekijk details

  Van 20:00 tot 21:00 | online via WebinarGeek

  Voor zijn bekroonde kinderboek ‘Palmen op de Noordpool’ deed Marc ter Horst uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis van klimaatverandering en de huidige stand van zaken. In deze lezing praat hij je aan de hand van foto’s en animaties op een toegankelijke manier helemaal bij. Binnen een mum van tijd ben je helemaal op hoogte van de belangrijkste oorzaken, gevolgen en maatregelen en heb je kennisgemaakt met ijskernonderzoek, tipping points en de Keelingcurve.

  di 01 feb

 • Kennisdelers | Erwin van Wijk: Usher syndroom: de wondere wereld van horen en zien Bekijk details

  Van 20:00 tot 21:00 | online via WebinarGeek

  Als je zou moeten kiezen, word je dan liever doof of toch liever blind? Een onmogelijke keuze die mensen met het Ushersyndroom niet eens kunnen maken. Zij worden het namelijk allebei. Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waardoor mensen slechthorend of doof geboren worden en vanaf de puberteit ook langzaam blind worden. In Nederland hebben zo’n 1000 mensen te kampen met deze ziekte.

  di 08 feb