Veelgestelde vragen

1. verlengen
U kunt uw materialen zelf verlengen via 'Mijn bibliotheek, rechtsboven op deze pagina. Log in met uw pasnummer en pincode (de eerste vier cijfers van uw geboortedatum of een zelfgekozen pincode). Klik op ‘Wat heb ik in huis - verlengen’ en volg de aanwijzingen. Hebt u geen computer of internet? Dan kan een medewerker van de bibliotheek uw materialen voor u verlengen. Ga dan naar de balie van de bibliotheek.

2. reserveren
Reserveren van materialen van de Bibliotheek Gelderland Zuid is gratis. Reserveren kan via de catalogus op onze website. Via de zoekbalk op de homepagina geeft u een zoekterm in. Kies de zoekingang (bv. schrijversnaam, titel). Klik vervolgens in de resultatenlijst op de gewenste titel met het logo van de Bibliotheek Gelderland Zuid, en ga door naar ‘Reserveren’. Log in met uw pasnummer en pincode (zie Mijn bibliotheek). Kies de vestiging waar u het materiaal wilt ophalen. Natuurlijk kunt u ook reserveren aan de balie in de bibliotheek.

3. openingstijden
Bekijk de openingstijden van al onze vestigingen op deze pagina.

4. titels vinden
Zoek in de catalogus op schrijver, titel of trefwoord. Inspiratie nodig bij het zoeken? Interessante titellijsten zijn te vinden via verschillende links op de pagina collectie. Voor informatieve boeken kunt u kijken bij de links in het menu leren en informeren.

5. lid worden
Wilt u lid worden? U kunt kiezen voor een Alles-in-één-abonnement of een Mini-abonnement. Alle informatie, ook over de tarieven, vindt u in de Leenwijzer. Natuurlijk kunt u in iedere vestiging een abonnement aanschaffen. Klik hier voor de dichtstbijzijnde vestiging.

6. inloggen bij Mijn bibliotheek
Op deze site vindt u rechtsboven het Mijn bibliotheek blok. Typ hier uw pasnummer in en uw wachtwoord (de eerste 4 cijfers van uw geboortedatum of een zelfgekozen wachtwoord). U bent nu ingelogd.

U kunt in Mijn bibliotheek:

  • verlengen
  • lenersgegevens aanpassen
  • reserveringen bekijken
  • lenerstegoed bekijken en via Ideal ophogen
  • binnengaan bij Muziekweb, de muzieksite waar u als abonnee ook toegang tot heeft
  • favorietenlijst bekijken en aanmaken
  • eerder geleende titels bekijken
  • pincode (van Mijn bibliotheek) wijzigen
  • lenerspas als vermist melden
  • een vraag of opmerking verzenden in een mail aan marienburg@obgz.nl


7. bij andere vestigingen inleveren
Dat kan. Het maakt ons niet uit bij welke bibliotheek u het meeste komt. Bent u aan het winkelen in het centrum van Nijmegen, loop dan binnen bij de Bibliotheek De Mariënburg en lever daar uw materialen in. In de buurt van een andere vestiging? Ook prima! Met uw bibliotheekpas kunt u bij alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid lenen, én terugbrengen.

8. gastlener worden
U komt vaak in een andere plaats in Gelderland, Brabant of Overijssel of Limburg? Dan is het makkelijk om gastlener te worden. Ga naar de balie in de andere bibliotheek en schrijf u daar gratis in als gastlener. Omgekeerd kan ook. Dan kunt u met uw abonnement uit een andere plaats gastlener worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Lees meer over gastlenen.

9. cadeaubon
Maak een dierbare blij met een cadeaubon van de Bibliotheek. De bon is in elke bibliotheek te koop voor een waarde naar eigen keuze. Dat bedrag kan de ontvanger in de bibliotheek besteden, bijvoorbeeld aan een nieuw abonnement (€ 58,50 per jaar plus eenmalig € 5,- inschrijfkosten). De cadeaubon zit in een mooie oranje cadeau-envelop. Vraag ernaar aan de balie.

10. lenerstegoed ophogen
Log in bij Mijn bibliotheek (rechts op de homepage: pasnummer en eerste 4 cijfers geboortedatum of zelfgekozen wachtwoord). Klik op ‘Lenerstegoed’ en verhoog uw tegoed middels een betaling via Ideal.

11. leentarieven en leentermijnen
Lees de leentarieven en termijnen in de Leenwijzer. Deze is ook verkrijgbaar in de bibliotheek.

12. maximum te lenen materialen
Je kunt maximaal 15 materialen en 10 e-books gelijktijdig lenen.

13. nieuwsbrief
Eens in de maand wordt de digitale nieuwsbrief verstuurd. Hierin staat nieuws van de Bibliotheek, maar ook wetenswaardigheden op het gebied van klanteninformatie, literatuur en muziek. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u dan hier aan.

14. vanaf welke leeftijd kan mijn kind lid worden
Kinderen kunnen vanaf hun geboorte lid worden. Lees hier meer over ons aanbod voor jeugd.