Tips voor thuisblijvers | Volwassenen

Op zoek naar e-books, luisterboeken, interessante podcasts en online tips voor webinars en inspiratie? Hieronder lichten wij een aantal tips uit, speciaal voor volwassenen. 

Voor kinderen hebben wij ook een online inspiratie- en tippagina. Bekijk het hier.

E-books voor volwassenen

Wist je dat je bij ons keuze hebt uit duizenden e-books? De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Luisterboeken voor volwassenen

Met de gratis app Online Bibliotheek geniet je altijd en overal van de mooiste verhalen. Je hebt keuze uit ruim 3.500 titels! Veel luisterplezier!

Delpher

Ken je Delpher al? Ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Duik in het verleden met de grootste online krantenbank van Nederland en historische database. Zoek bijvoorbeeld de krant van jouw eigen geboortedag. Delpher is gemakkelijk te doorzoeken en gratis te gebruiken. 

Vlogboek

Vlogboek is een YouTube-kanaal waar vlogger Jörgen de Nederlandse literatuur bespreekt.

In inmiddels meer dan honderd video’s vertelt hij over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap en allerhande boeken en schrijvers en behandelt hij verschillende vragen die iets met lezen te maken te hebben.

Online leren

Je blijven ontwikkelen kan prima online! Zo zijn in de Online Bibliotheek honderden interessante hoorcollege's te vinden. Zoals van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of lees e-books over persoonlijke ontwikkeling, duik in de geschiedenis of filosofie, volg online een taalcursus of oefen voor je theorie-examen.

Universiteit van Nederland

Nederlandse topwetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden.

Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

We Are Public

Omdat we nu even niet een theatervoorstelling kunnen bezoeken, niet naar een concert kunnen gaan of naar de bioscoop kunnen, haalt We Are Public de kunsten gewoon naar huis!

Film, kunst, luisteren, theater, dans en muziek. Gewoon in je eigen huiskamer!

Eregalerij

De eregalerij bevat een selectie van literaire meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Literatuurmuseum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur, zoals Camera Obscura van Nicolaas Beets en Max Havelaar van Multatuli.

Nóg meer tips?

Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en leerzame (lees-)tips voor volwassenen.