Tips voor thuisblijvers | Pedagogisch medewerkers

Actief de week door

Nu we een aantal weken thuis zijn met kinderen is mediaopvoeding nog belangrijker: Kies bewust en wissel het gebruik van media met en zonder scherm af. Wissel het spelen en leren met en zonder tablet af. Om je te helpen hebben we verschillende mogelijkheden op een kaart gezet. 

Naar de tips

BereslimmeBoeken

Gemiddeld leren kinderen 2 à 3 nieuwe woorden per dag. Met BereslimmeBoeken leren kinderen in een half uur tijd maar liefst 5 à 6 nieuwe woorden.

Inloggen doe je met je bibliotheekpas. Veel plezier!

Naar Bereslim

Tips van Rian Visser

Kinderboekenschrijfster Rian Visser verzamelt op haar Yurls allerlei leuke tips en inspiratie voor basisschoolkinderen en leerkrachten.

Maar ook voor jongere kinderen is er volop leuks te vinden, zoals kleurplaten, apps, knutsels en verhaaltjes voor het slapen gaan.

Naar de Yurls van Rian Visser

De Digitale Voorleestas

De Digitale Voorleestas is gericht op het stimuleren van voorleesplezier bij kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar. In de Digitale Voorleestas staat een prentenboek centraal met een aantal kleine verwerkingsactiviteiten samengesteld in de categorieën lezen, praten en doen.

Naar de digitale voorleestassen!

De leukste luisterboeken

Wist je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Download de gratis app Online Bibliotheek op je tablet of smartphone en luister naar boeken van o.a. Annie M.G. Schmidt, Jet Boeke, Marjet Huiberts en Ted van Lieshout.

Luister waar en wanneer je maar wilt en zelfs tot 10 titels tegelijk!

Naar Online Bibliotheek

Quiver | 3D kleurplaten app

De app Quiver combineert het fysieke kleuren van een kleurplaat met augmented reality. Kies een leuke kleurplaat, download de app Quiver op je smartphone, scan en je kleurplaat komt tot leven.

Laat vogels zingen, vuurwerk ontploffen of je poppetjes lopen. Kies geluiden, verander kleuren en bewegingen. 

Ontdek Quiver

Voorleesfilmpjes

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken. Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim en SchoolTV.

Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle filmpjes. Handig en leuk!

Naar de voorleesfilmpjes

WePboek

WePboeken zijn geanimeerde prentenboeken. Ze stimuleren de taalontwikkeling bij peuters door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking. Het taalbegrip gaat sneller en samen kijken is natuurlijk ook erg gezellig.

Lees en bekijk een WePboek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is een online platform met voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier nieuwe voorleesfilmpjes online.

De voorleesfilmpjes zijn een combinatie van het verhaal met de prenten en muziek.

Naar De Voorleeshoek

Mijn computer is leuk

Pharos geeft met het voorlichtingsboekje en -filmpje 'Mijn computer is leuk' mediaopvoedondersteuning voor ouders met jonge kinderen (2,5 – 6 jaar). In eenvoudig taalgebruik en in de talen Nederlands, Berbers, Turks en Arabisch. Het materiaal bevat informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten.

Meer informatie

Kleutersdigitaal.nl

Ook in de wereld van jonge kinderen zijn steeds meer digitale middelen te vinden, zoals een iPad, een digibord en computers. Op kleuterdigitaal.nl vind je hiervoor allerlei interessante ideeën die je zou kunnen gebruiken in de groep of thuis. Ook voor pedagogisch medewerkers zijn er tips te vinden hoe digitale middelen betekenisvol ingezet kunnen worden.

Naar Kleutersdigitaal.nl

Nóg meer tips?