Tips voor thuisblijvers | Leerkrachten Primair Onderwijs

Wijslijst

Heel Nederland, jong en oud, werkt vanuit huis. Dat lukt, want er zijn een hele hoop diensten en initiatieven beschikbaar om dat samen goed te doen. Ook voor het onderwijs.

Op wijslijst.nl vind je interessante informatiebronnen en initiatieven. Dagelijks ge-update en behapbaar klaargezet.

Snel naar Wijslijst.nl!

Heutink voor thuis

Om te zorgen dat kinderen niet achter raken én om de verveling tegen te gaan, biedt Heutink voor thuis handige hulpmiddelen.

Van oefenboekjes tot knutseltips, dagplanningen en weekchallenges, rekenspelletjes, leerzame apps en tips voor quality time... Heutink voor thuis heeft niet stilgezeten!

Naar de tips van Heutink

Lerarencollectief

Binnen no-time is bijna overal afstandsonderwijs gerealiseerd, een geweldige prestatie. Op de website van het lerarencollectief krijg je tips en trucs om dit afstandsonderwijs een kwalitatieve duw in de rug te geven. 

In 5 korte tutorials van collega-leraren en gerenommeerde onderwijsprofs bieden zij leerkrachten de helpende hand.

Bekijk de tutorials

De BiebBoys komen je klas in!

Iedere maand maken de BiebBoys een nieuwe aflevering met een toffe challenge die jij met je leerlingen kan doen rondom leesbevordering of digitale geletterdheid.

Ontdek het zelf!

KlasCement

Op KlasCement.net vind je massa’s inspiratie en concreet materiaal dat je onmiddellijk kan inzetten, zoals handige tips over leren op afstand maar ook leuke activiteiten voor het kleuteronderwijs.

Wil je weten hoe je een educatieve video maakt? Ook daar krijg je volop tips over!

Naar de tips & inspiratie

De Schoolschrijver: Huisarrest

Online verhalenserie over kinderen in quarantaine met iedere dag een nieuwe aflevering. Geschreven én voorgelezen door steeds een andere bekende kinderboekenschrijver. 

Huisarrest is uitermate geschikt voor leerkrachten om bij de lessen klaar te zetten als extraatje of als rustmoment in een drukke online lesdag.

Ik wil ook Huisarrest

LessonUp

Een tip voor online lesgeven met het grootste gemak: Met LessonUp geef je gevarieerde interactieve lessen met video's, afbeeldingen, interactieve vragen en quizzen.

Je betrekt jouw leerlingen nog meer bij de les en differentieert op een laagdrempelige wijze naar hun persoonlijke behoeften.

Ontdek LessonUp

De Kennisnet appchecker

Je wilt in je les gebruikmaken van een app of digitale toepassing, maar is je app IBP-proof? Met deze test ga je snel en handig na of je daarmee de privacy van je leerlingen in gevaar brengt.

Daarvoor beantwoord je vragen over drie verschillende onderdelen. Vervolgens zie je wat je moet doen om de app veilig te gebruiken. Handig!

Check de app

Knutsel & doe-tips

Al jaren maakt de Kinderboekenweek lesmateriaal, knutsel en doe-tips bij de boeken die centraal hebben gestaan tijdens de campagnes. Speciaal voor alle thuisblijvers heeft de Kinderboekenweek weer wat leuke tips uit de kast gehaald. Leer bijvoorbeeld een band plakken of knutsel een raket met lege wc-rolletjes.

Naar de tips

Bewegend leren

Nu het onderwijs grotendeels thuis plaatsvindt, is het misschien wel belangrijker dan ooit om zo actief mogelijk te leren. Bewegend leren vergroot de aandacht en de betrokkenheid van leerlingen en daarnaast is het voor hen ook fijn om even niet met zijn allen aan die keukentafel te zitten. 

Lees meer

Hoe verdedigt jouw lichaam zich tegen het corona-virus?

Experimenteerexpert Boy van Quest Junior legt uit wat je lichaam doet als het te maken krijgt met het coronavirus. Informatief voor jouw leerlingen, maar wie weet steek jij er ook nog iets van op.

Bekijk het filmpje

Nóg meer tips?