Het Mooie Kinderboekenfestival

12 juni 2022, van 10:00 tot 18:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Leden € 7,50 l Overige bezoekers € 8,50

Het Mooie Kinderboekenfestival komt voor het eerst naar Nijmegen! Op zondag 12 juni barst het feest los in Bibliotheek Mariënburg en LUX. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken.

Welkom op Het Mooie Kinderboekenfestival! Kom binnen en ontdek de verhalen die schuilgaan achter de toegangspoort. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes: eentje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, en eentje voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Ieder half uur start er een nieuwe ontdekkingstocht, onder begeleiding van een ervaren reisleider. Elke reis duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief pauze. Mocht je daarna nog meer willen ontdekken, dan kun je lekker blijven hangen. 

Let op: volwassenen die met kinderen meegaan tijdens een route, moeten zelf ook een kaartje kopen. 

Van een markt in Marrakech tot een zee van liefde

Voor kinderen van 4, 5, 6 jaar
De route voor kinderen tot zeven jaar brengt je onder meer naar Marrakech. Ruik je de heerlijke geur van verse kruiden al? Hasna en Lisa vertellen over de vakanties uit hun jeugd en over die keer dat ze hun moeder kwijtraakten op de markt. Gelukkig schoten de acrobaten te hulp. Samen bouwen we een enorme menselijke toren van... papier! Of treed binnen in de wereld van Don en Sjon. Hier leer je alles over geluk én doen we een wedstrijdje planken. Genoeg geplankt? Ga verder op ontdekkingstocht. Dompel je bijvoorbeeld onder in een zee van liefde en laat je verrassen door een vertederende beer en een pinguïn die in niks op elkaar lijken, maar toch niet zonder elkaar kunnen. Nog niet genoeg van deze reis? Ontmoet dan de slimme spin Anansi uit Afrika. Zou hij zijn vrienden te slim af zijn, of leren ze hem dit keer een lesje? Of leer de kneepjes van het vak van boswachter Tim, zodat ook de dierenwereld in het bos voor jou geen geheimen meer kent!

Aanwezige schrijvers en illustratoren: Iven Cudogham, Hasna Elbaamrani, Annelies Vandenbosch, Catharina Valckx, Jan Paul Schutten, Boswachter Tim Hogenbosch.

Koop hier je tickets per tijdslot:

Van Doggerland naar Terra Ultima

Voor kinderen van 7, 8 , 9 of 10 jaar
Kinderen vanaf zeven jaar stappen via de blauwe deur het klaslokaal van meester Tom in. Deze meester kan voorlezen als de beste. En wat heeft hij te maken met de beroemde schrijfster Tonke Dragt? Linda Dielemans en Djenné Fila nemen je mee naar Doggerland: een plek die nu onder de Noordzee ligt, maar waar vroeger mensen, mammoeten en reuzenherten liepen. Voor hun tent van dierenvellen kom je alles te weten over ijswoestijnen, reusachtige watervallen en verwoestende vloedgolven. Of luister naar het spannende verhaal over Lennox en het Onzichtbare Ziekenhuis en maak je eigen geluksamulet. Wie durft, reist ook naar het pas ontdekte continent Terra Ultima. Maak kennis met nieuwe diersoorten als het Lieveheersbeertje, die er veel aaibaarder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Of luister naar de mooie liedjes die muzikaal duo Luc & Marcelle maakten bij de gedichten van Rian Visser. En teken ondertussen mee. Weet jij hoe je een brok in je keel tekent? Of een gat in de dag?

Aanwezige schrijvers en illustratoren: Linda Dielemans, Djenné Fila, Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin en Rindert Kromhout.

Koop hier je tickets per tijdslot:


Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), Bibliotheek Gelderland Zuid (Nijmegen) en De Verkadefabriek (Den Bosch), en is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Fiep Westendorp Foundation, Gemeente Nijmegen en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Pieter Gaudesaboos.