Green Friday

Wij doen mee met Green Friday 💚 Jij ook?

Ieder jaar stunten winkeliers op Black Friday (dit jaar op 25 november) met aanbiedingen en koopjes. Alles om de consument maar te verleiden om (meer) te kopen. Er is nu een tegengeluid: Green Friday. Stichting Trees for all moedigt bedrijven en consumenten aan om te investeren in een groene planeet. Door geen Black Friday deals aan te bieden of te kopen, maar door de aarde iets terug te geven: bomen voor het Green Friday Forest.

De Bibliotheek Gelderland Zuid sluit zich graag aan bij Green Friday. Naast het duurzaam verspreiden van kennis en leesplezier dragen we graag nog meer bij aan een groene planeet. Daarom planten we een nieuwe boom voor iedereen die zich op vrijdag 25 november inschrijft voor onze nieuwsbrief. Zo compenseren we met de aanplant van nieuwe bomen het papier dat gebruikt wordt voor de boeken in onze collectie. Als nieuwsbriefabonnee blijf je op hoogte van nieuws over het programma en de diensten van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Twee vliegen (bomen!) in één klap! 🌳🌳
 

Vul het formulier in en plant een boom!

Duurzame keuze: neem een abonnement bij de bieb!

Als je boeken leent bij de bibliotheek ben je heel duurzaam bezig! Want als jij én 40 andere mensen een boek kunnen lezen, is er minder papier en inkt nodig én bespaar je verzending. Wist je dat de Bibliotheek ook werkt aan verduurzaming van de collectie door het gebruik van bioplastic om de boeken te beschermen?

Bekijk onze abonnementen


Groene leestips voor volwassenen