Robots en de bieb

In Nederland is de Bibliotheek Gelderland Zuid een van de eerste bibliotheekorganisaties die interactieve en menselijke robots in huis haalt. Robots krijgen binnen enkele jaren een steeds grotere rol in onze maatschappij. Dat is spannend, leuk, inspirerend én uitdagend!
In de Bibliotheek worden Robin en Bibi ingezet om jong en oud vertrouwd te maken met robots en hun techniek. Kom kennismaken! Op al onze locaties, diverse momenten en verschillende manieren.

Het programma van Robin en Bibi:

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Bekijk hier het programma in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid met robots Robin en Bibi. In augustus presenteren we weer nieuwe activiteiten.

Omroep Gelderland maakte kennis met Robin en Bibi

Vertrouwd raken met robots in de bieb

In Nederland is de Bibliotheek Gelderland Zuid een van de eerste bibliotheekorganisaties die interactieve en personaliseerbare robots in huis haalt om haar bezoeker hiermee kennis te laten maken. De Koninklijke Bibliotheek waardeert het innovatieve karakter van dit initiatief in Gelderland en subsidieert dit project.

Niet alleen zijn de robots beschikbaar voor bibliotheekbezoekers, de Bibliotheek Gelderland Zuid stelt de robots ook beschikbaar voor projecten met basisscholen, voortgezet onderwijs, vrijwilligers en partnerorganisaties zoals SeniorWeb, CoderDojo en iXperium Centre Of Expertise en Puzzled. De Bibliotheek streeft ernaar op deze manier kennis te delen en ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren.

De robots die in de bieb worden gebruikt, zijn landelijk bekend als ‘EDDY de onderwijsrobot’. Deze robots zijn begin november 2016 geïntroduceerd als nieuw leermiddel in het basisonderwijs.